Enola Gay-OMD

Enola Gay-OMD

6 Αυγούστου 1945 Το αμερικανικό βομβαρδιστικό «Enola Gay» ρίχνει την πρώτη ατομική βόμβα στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας στις 8.16 π.μ., καταστρέφοντας το μεγαλύτερο μέρος της πόλης και σκοτώνοντας περίπου 140.000 ανθρώπους.Εν ψυχρώ δολοφονία αθώων για το καλό μας, δύσκολο να πεις ποιο ήταν το σωστό, οι άνθρωποι είναι ζώα.

Όπως είναι χαρακτηριστικό των πρώιμων σινγκλ των OMD, το τραγούδι διαθέτει ένα διάλειμμα μελωδικού συνθεσάιζερ αντί για ένα τραγουδισμένο ρεφρέν. Το "Enola Gay" γνώρισε σε μεγάλο βαθμό θετικές κριτικές, αλλά θεωρήθηκε απίθανο να επηρεάσει τα charts. Εκτός από τη θεματολογία του, αντιμετώπισε κάποια αντίσταση λόγω του ότι θεωρήθηκε ως ένας γκέι ύμνος .

Τελικά έφτασε στο Νο. 8 στο UK Singles Chart , και έγινε η πρώτη είσοδος του συγκροτήματος στο top 10 στην πατρίδα του. Ήταν επίσης επιτυχία σε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη, κατακτώντας την κορυφή των charts στην Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία.

Έχει ονομαστεί ως ένα από τα καλύτερα τραγούδια της εποχής και του είδους του και, μαζί με το " If You Leave " του 1986, θεωρείται το χαρακτηριστικό τραγούδι των OMD .

62 ετών ο Paul Humphreys, 65 o Andy McCluskey