Οι υπολογιστές χωρίς τον άνθρωπο είναι άχρηστοι, οι εταιρείες αδιαφορούν για το Ελληνικό ρεπερτόριο από νέους, εκτός ίσως του χιπ χοπ
Μέσα στην τρελή χαρά ζουν οι Ελληνικές δισκογραφικές εταιρείες με τα έσοδα που έρχονται από τα streaming και νομίζουν ότι αυτό θα κρατήσει για πάντα και ότι ο ανθρώπινος παράγοντας είναι περιττός, αφού οι υπολογιστές δουλεύουν γι' αυτούς.
Η Ελβετία μπορεί να έχει αναπτυχθεί στον οικονομικό τομέα, όμως έχει και τις σοκολάτες της, τον ακριβό τουρισμό της, ενώ δεν έχει τα έξοδα για στρατιωτικό εξοπλισμό που έχουμε εμείς. Γιατί αυτή η αναφορά; γιατί οι Ελληνικές δισκογραφικές εταιρείες έχουν εγκαταλείψει το Ελληνικό ρεπερτόριο, εισπράττουν χρήματα από το διεθνές ρεπερτόριο και νομίζουν ότι αυτό θα κρατήσει για πάντα .
Όλοι οι ξένοι, ακόμα και το Κόσοβο έχουν καλλιτέχνες που γνωρίζουν επιτυχία σε Αγγλία και Αμερική, εμείς εκεί, μέχρι Eurovision φτάνουν οι επιδιώξεις μας και στο Ελληνικό ρεπερτόριο περιμένουμε από τα talent show να ανακαλύψουμε νέα ταλέντα.
Η αλήθεια είναι ότι σ'α υτές τις εκπομπές υπάρχουν μερικά ταλέντα, αλλά αυτοί θα έπρεπε να είχαν πάει ήδη στις εταιρείες και να είχαν βγάλει δίσκο, αν εξαιρέσουμε ίσως τον νικητή, οι υπόλοιποι δεν έχουν καμία τύχη, αν λάβουμε υπ' όψιν την προϊστορία.
Οι εταιρείες απλά δεν τους θέλουν, δεν θέλουν νέα ταλέντα, επενδύουν στους καθιερωμένους.
Είχαμε τα βινύλια, τα αντικαταστήσαμε με τα cd, το download με το streaming, το streaming με τι θα το αντικαταστήσουν, αφού δεν βγάζουν και διαχρονικούς καλλιτέχνες,αλλά εφήμερους;
Κατά την γνώμη μου είναι λάθος να βασίζουν τα πάντα στην εξάρτηση του κοινού από τους υπολογιστές, ο υπολογιστής δεν έχει συναίσθημα, δεν γκρινιάζει για βοήθεια όπως εγώ, δεν θα σας παίξει τους Grass Roots ή κάποιο άλλο αγαπημένο συγκρότημα από τα 60's, θα δει τι έχετε επιλέξει και θα σας προσφέρει κάτι αντίστοιχο.
Από τότε που ανοίξαμε οι δισκογραφικές δεν μας έχουν δώσει ούτε 1 ευρώ, δεν μας έχουν ανάγκη, μακάρι να μην μας έχουν ποτέ, όμως όσοι τρώνε από τα έτοιμα, αργά ή γρήγορα υποφέρουν, το ίδιο έπαθε και η χώρα και δεν λέει να σηκώσει κεφάλι, ακόμα και το λάδι εισαγωγή θα το κάνουμε το 2020, όπως τον Post Malone.
Όλο και πιο πολλοί μου λένε ότι η μουσική στην Ελλάδα πεθαίνει, οι δισκογραφικές θα το καταλάβουν τελευταίες ψάχνοντας στους υπολογιστές για τα κέρδη τους. .
Επενδύστε στο Ελληνικό ρεπερτόριο, όχι στους υπολογιστές, σύντομα θα είναι αργά, εμείς έχουμε βρει τον δρόμο μας παρά την αδιαφορία σας, σώστε όμως την μουσική, βέβαια αυτά φέρνει η παγκοσμιοποίηση, σε χώρες όπως η Ισπανία η Ιταλία, η Γαλλία που έχουν πια ελάχιστο πετυχημένο τοπικό ρεπερτόριο, σε λίγα χρόνια και η Κίνα έτσι θα είναι.
Κώστας Ζουγρής