Dire Straits - Sultans Of Swing (Live Aid 1985), μια χορταστική ερμηνεία

Μια χορταστική ερμηνεία σε ένα αγαπημένο τραγούδι

Το "Sultans of Swing" είναι ένα τραγούδι του βρετανικού ροκ συγκροτήματος Dire Straits , γραμμένο από τον τραγουδιστή Mark Knopfler . Το demo του τραγουδιού ηχογραφήθηκε στα Pathway Studios , στο Βόρειο Λονδίνο , τον Ιούλιο του 1977 και απέκτησε γρήγορα οπαδούς μετά την εναλλαγή του στο BBC Radio London .

Η δημοτικότητά του έφτασε σύντομα σε δισκογραφικά στελέχη και στους Dire Straits προσφέρθηκε συμβόλαιο με την Phonogram Records . Το τραγούδι στη συνέχεια ηχογραφήθηκε ξανά τον Φεβρουάριο του 1978 στα Basing Street Studios για το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος .

Το B-side, "Eastbound Train", είναι ένα ζωντανό κομμάτι που κατά τα άλλα εμφανίζεται μόνο στο άλμπουμ Live at the Hope & Anchor Front Row Festival . Το σινγκλ θα πήγαινε για να φτάσει στο top 5 στον Καναδά , τη Νότια Αφρική και τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και στο top 10 στην Αυστραλία , την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο .

Aπό τότε παραμένει βασικό στοιχείο του κλασικού ροκ ραδιοφώνου και είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια του συγκροτήματος

 

https://www.popup.gr/