Σεργιανώντας στο χαοτικό κόσμο των νέων κυκλοφοριών…

Σεργιανώντας στο χαοτικό κόσμο των νέων κυκλοφοριών…

Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

The Heavy - Burn Bright (Single: Burn Bright – 3/2019)

Βρετανική τετραμελής μπάντα που τον Μάιο θα παρουσιάσουν το δίσκο τους Sons. Η σόουλ, μπλουζ φωνή του Kelvin Swaby στα συν του τραγουδιού.

Andreya Triana – Broke (Single – 1/2019)

Θετική ένεση για τους απένταρους αυτής της ζωής. Σε αναμονή περί τα τέλη Μαΐου του τρίτου άλμπουμ της βρετανίδας με τίτλο Life In Colour.

Hidden Spheres - Words Can't Explain ft. Oscar Jerome (8/3/2019)

H φουτουριστική τζαζ, σόουλ και house στοιχείων πρόταση του παραγωγού και Dj εκ του Μάντσεστερ Hidden Spheres, πραγματικό όνομα Tom Harris, εδώ με τη βοήθεια του κιθαρίστα και τραγουδιστή Oscar Jerome. Ένεση ενδιαφέροντας στη χορευτική μουσική με μια συνταγή δύο δεκαετιών και, παρεμπιπτόντως.

Alexis Evans - How Can I Get Over (LP: I’ve Come A Long Way - )

Κλασσικίζων Rnb όπως και ο υπόλοιπος δεύτερος δίσκος του γάλλου, άγγλος από την μεριά του πατέρα του. Είμαι σίγουρος ότι θα πουλήσει περισσότερο από τα 2500 αντίτυπα που διαβάζω ότι έκανε το Girl Bait του 2016.

Durand Jones & The Indications - Don’t You Know (LP : American Love Call - 1/3/2019)

Το γκρουπ των πέντε φίλων φτιάχτηκε στο Μπλούμινγκτον Ιντιάνας το 2012 και η πρώτη δισκογραφική τους δουλειά ήρθε με το ομότιτλο τέσσερα χρόνια μετά. Τώρα στο νέο τους άλμπουμ συνεχίζουν να πατάνε στα χνάρια δασκάλων της μαύρης μουσικής με πιο δυνατή ίσως επιρροή αυτή του Smokey και του επίσης μεγάλου Curtis. Αγαπημένος ήχος αν και όχι πρωτοποριακός για τους είκοσι και κάτι νεαρούς, σε ένα γκρουπ με ενδιαφέρουσα σύνθεση, τέσσερις λευκοί και ένας αφροαμερικάνος.

Kelly Finnigan - I Don't Wanna Wait (Single: 25/1/2019)

Στα τέλη του μήνα αναμένεται το The Tales People Tell της φωνής των Monophonics. Ο πολυτάλαντος one stop καλλιτέχνης (μουσικός, μηχανικός ήχου, παραγωγός, στιχουργός) σε ένα ακόμη όμορφο τραγούδι μετά το Catch Me I’m Falling.

The Sure Fire Soul Ensemble feat. Kelly Finnigan - Impeach The President (Single: 20/3/2019)

Από την ηχογράφηση της πρωτότυπης εκτέλεσης του φανκ anthem των The Honey Drippers για τον «I’m Not a Crook» Nixon έχουν περάσει σαράντα έξι χρόνια και παρόλα αυτά πάντα θα υπάρχει ένας πρόεδρος για να του ταιριάζει γάντι. Οι καιροί είναι και πάλι οι σωστοί για μια ακόμη επίκαιρη έκδοση της καταγγελίας. Αυτή τη φορά τη θυμόμαστε με μια συνεργασία εντός της δισκογραφικής οικογένειας της εταιρείας Colemine.

Και επειδή το αυθεντικό είναι ένα πολυχρησιμοποιημένο κομμάτι σας ετοίμασα μια λίστα με δέκα από τα τραγούδια που το χρησιμοποίησαν.

Channel Tres - Brilliant Nigga

Πριν αρκετούς μήνες σας είχα προτείνει το Jet Black, https://www.apotis4stis5.com/news-f/32905-in-the-summertime-2018 και ισχύει στο ακέραιο ο ενθουσιασμός μου ακόμη. Πιστεύω ότι αν ο Isaac Hayes ζούσε σήμερα ίσως το είχε στο mp3 player του…

Dawn Brothers & Friends ft Coal Harbour - Let's Be There Together (Single: 15/3/2019)

Το νέο παιδί των τεσσάρων Ολλανδών κουβαλάει στο DNA του τον Tom Petty και είναι το δεύτερο δείγμα από επερχόμενο σε λίγες ημέρες LP τους με τον τίτλο Next of Kin. Μου άρεσε το She Turns My Radio On, μου άρεσε το ροκ / μπλουζ How Come του 2018, μου άρεσαν και εδώ. Ένα όνομα που θα το έχω υπόψη μου και το ίδιο προτείνω και σ’ εσάς.

και εδώ για του λόγου του αληθές περί αξιόλογης μπάντας, τα έως τώρα σινγκλ τους μαζεμένα:

Emeli Sandé – Sparrow (Single – 15/3/2019)

Ακούω την προσωπική επιστροφή της σκοτσέζας μετά από δύο χρόνια και σκέφτομαι, τηρουμένων των αναλογιών, με τον κίνδυνο να χαρακτηριστώ μουσικά ιερόσυλος και έχοντας γνώση ότι οι καιροί έχουν αλλάξει άρδην, Aretha… Σκέφτομαι δε και τους νεαρούς φαν της σόουλ και αμέσως προσαρμόζω τους στίχους του αγαπημένου μου Νίκου «…αυτά μου τύχαν δυστυχώς, μα δεν τα κρύβω ευτυχώς / και να ένας λόγος σοβαρός που είμαι ωραίος …»

Jenny Lewis - Do Si Do (LP: On The Line – 22/3/2019)

Τι ντεμοντέ και τι ντεκολτέ, που έλεγαν καθώς σημειολογούσαν δυο μουσικοί μου φίλοι, μακάρι όλη η ποπ να ήταν έτσι. Από έναν δίσκο που οι συμμετοχές αν μη τι άλλο εντυπωσιάζουν. Εδώ πιάνο, όργανο και δεύτερα φωνητικά ο αγαπημένος Beck. Τέλειο παρεάκι με τα Rabbit Hole, Little White Dove και Wasted Youth.

και μαζεμένα σε μια σύγχρονης έκδοσης κασέτα