Σαββατοκύριακο γεμάτο με νέα μουσική!

Σαββατοκύριακο γεμάτο με νέα μουσική!

Από τον Θοδωρή Φαχουρίδη

FIDLAR (Fuck It Dog, Life's a Risk) - Can't You See

Τρίτο τραγούδι για το συγκρότημα από το LA. Σε αναμονή κάποιας νέας ολοκληρωμένης δουλειάς αφού έχουν περάσει τρία χρόνια από το Τοο. Το νέο τραγούδι συμπληρώνει το τωρινό προφίλ τους αφού το Alcohol επιβεβαίωσε την παθιασμένη ερμηνεία του Zac Carper σε ένα από τα πιο «ζωντανά» σιγκλ της χρονιάς, αν δεν το είχατε πάρει είδηση όταν ξετίναζε τις φωνητικές του χορδές διασκευάζοντας τους αγαπημένους Beastie Boys και το Sabotage το 2016. Το σινγκλ που προηγήθηκε το 2018, το Too Real, μας θύμισε γιατί σχεδόν αυτόματα κολλάει στο άκουσμα του ονόματός τους και η λέξη πανγκ, κάτι που είχε επισημανθεί και από το site σε ανύποπτο χρόνο το 2015 με το Drone, https://www.apotis4stis5.com/lists-f/12680-playlist. Εάν ζητείται στη μουσική σήμερα λίγη ελπίδα για το ροκ, μια μικρή αλλά υπολογίσιμη δόση θα την βρείτε εδώ.

Upsahl – The Other Team

Ως καλωσόρισμα της στην νέα της εταιρεία έχουμε αυτό το ηχητικό αποτέλεσμα. Αν είχατε πάρει μια ιδέα νωρίτερα φέτος με την ποπ του Can You Hear Me Now, τότε ξέρετε τι σας περιμένει στο νέο της τραγούδι. Ο ανεκπλήρωτος έρωτας τραγουδισμένος από μια δεκαεννιάχρονη, ποπ φτιαγμένη από νέους για νέους δηλαδή, με σεβασμό για τα αυτιά των μεγαλύτερων να υπερθεματίσω εγώ…

Lucky Daye - Roll Some Mo

Ο καλλιτέχνης κατάγεται από την Νέα Ορλεάνη. Η καταστροφή της πόλης του από τον τυφώνα Κατρίνα το 2015, οδήγησε αυτόν σε ένα ταξίδι που πέρασε από την πολιτεία του Τέξας για να καταλήξει στο Λος Άντζελες. Σε αναμονή του πρώτου του δίσκου με τίτλο Painted. Το μοντέρνο χιπ χοπ έτσι δε νομίζω να έχει και πολλούς αντιφρονούντες…

Martin Garrix feat. Mike Yung - Dreamer

Από την μία ένας πριν λίγο καιρό άγνωστος ερασιτέχνης μεσήλικας τραγουδιστής του δρόμου, που στο Αμερική έχεις ταλέντο του 2017, έφτασε στα ημιτελικά. Από την άλλη ένας παγκοσμίου φήμης νεαρός ολλανδός dj με εκατομμύρια φαν και μεγάλες χορευτικές επιτυχίες όπως το φετινό Ocean - (featuring Khalid), τα περσινά There for You - (με τον Troye Sivan) και Scared to Be Lonely (με την Dua Lipa), το In the Name of Love (με την Bebe Rexha) ή την πρώτη του μεγάλη επιτυχία Animals πριν πέντε χρόνια. Αυτή είναι η συνεργασία τους με τη μουσική να ενώνει τη σόουλ με την λεγόμενη EDM.

Razorlight - Carry Yourself (LP: Olympus Sleeping)

Δεκαπέντε χρόνια πέρασαν από τότε που μας συστήθηκε η παρέα του λονδρέζικου γκρουπ με το μέλος που παραμένει σταθερό να είναι ο τραγουδιστής του, Johnny Borrell. Παρ’ όλες τις αλλαγές τα ευκολομνημόνευτα ροκ ποπ τραγούδια παραμένουν στην ημερήσια διάταξη γεμίζοντας και τον τέταρτο δίσκο που κυκλοφόρησαν πρόσφατα. Τι και αν πέρασαν δώδεκα χρόνια από την κυκλοφορία του In the morning, του δεύτερου ομώνυμου δίσκο τους, στα αυτιά μου ακούγεται ακόμη ευχάριστα. Πιστεύω ότι το ίδιο μπορεί να γίνει και με το Carry yourself, το 2030…

Amber-Simone - Strawberry Kisses

Η 22χρονη αγγλίδα σε μουσικές ασκήσεις της λεγόμενης νέο σόουλ. Αν σας ξέφυγαν το φετινό, Think About Girls Sometimes ή το περσινό Taught Me Better έχετε μια καλή ευκαιρία να προλάβετε μια μετρημένη παρουσία στη νέα μαύρη μουσική στις αρχές μιας καριέρας που μάλλον θα μας απασχολήσει για αρκετό καιρό ακόμη.

Masego - Lady Lady (LP: Lady Lady)

Νότια Αφρική, Κινγκστον Τζαμάικα και Βιρτζίνια ΗΠΑ, συνεργούν για αυτό που μας παρουσιάζει ο Micah Davis. Το μίγμα που ακούγεται από τα ηχεία το προσδιορίζει ο δημιουργός του ως TrapHouseJazz. Σε κάθε περίπτωση ο ήχος του πατάει στη σόουλ και στη τζαζ, και ο ερμηνευτής / αυτοδίδακτος σαξοφωνίστας, κάνει τις trap επιρροές του να μεταμορφώνονται σε κάτι πιο πλουραλιστικό και ενδιαφέρον. Ένα καλό ξεκίνημα.

Ten Fé - Won’t Happen

Από το δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος που αναμένεται στις αρχές Μαρτίου του 2019, Future Perfect, Present Tense. Το αγγλικό ντουέτο των Leo Duncan και Ben Moorhouse μας δίνει το δεύτερο δείγμα του, μετά το Not Tonight. Οι «Έχε Πίστη» όπως μεταφράζεται το ισπανικό τους όνομα μας προμηθεύουν με κιθαριστική ποπ στα καλύτερά της.

Parcels – IknowhowIfeel (LP: Parcels)

Το ηλεκτροφανκ των προστατευόμενων των Daft Punk Αυστραλών μας έχει απασχολήσει και παλιότερα, https://www.apotis4stis5.com/ellhnika/82-lists/23387-10-hxoi-tou-simera. Εδώ ένα ακόμα δείγμα, αυτή τη φορά από την πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά. Που περιέχει και τα τέσσερα σινγλ που έχουν κυκλοφορήσει ήδη εντός της χρονιάς.

Vanity Fairy - He Can Be Your Lady

Επίλογος με μια αρχή, αυτή της Daisy Capri. Απόηχοι της ντίσκο στο μουσικό χαλί για το πρώτο δείγμα από το επερχόμενο EP της Lust For Dust, με τα φωνητικά της σχεδόν να μην πατάνε στη γη.

και όλα μαζί …