Χρειάσθηκε να περάσουν 16 χρόνια όπως είπε για να αποκαλύψει τις προσπάθειες που έκανε να τον κάνει να σταματήσει το αλκοόλ και την χρήση ουσιών.
Ο Sir Elton δήλωσε ότι προσπάθησε να βοηθήσει τον George Michael σε θέματα εθισμού πριν από το θάνατό του το 2016.
Ο George πέθανε από φυσικές αιτίες σε ηλικία 53 ετών, αλλά ο θάνατός του συνδέθηκε με προηγούμενη μάχη με το αλκοόλ και την κατάχρηση ουσιών.
"Δεν μπορείτε να βοηθήσετε τους ανθρώπους που δεν θέλουν να βοηθήσουν τους εαυτούς τους, το έχω μάθει αυτό ως εθισμένος και είμαι 28 χρόνια καθαρός και νηφάλιος", δήλωσε ο Sir Elton στις ειδήσεις του Channel 4.
"Όταν οι άνθρωποι μου είπαν όταν χρησιμοποιούσα ουσίες, ότι έκανα λάθος, γινόμουν τόσο θυμωμένος και τους έλεγα να μην επεμβαίνουν".
Ο Sir Elton έχει προσπαθήσει στο παρελθόν να την ευαισθητοποίηση για μια παγκόσμια εκστρατεία στο να ενθαρρύνει νέους άνδρες να υποβληθούν σε εξετάσεις για HIV.
Ο Sit Elton και ο George ηχογράφησαν μαζί την νέα ερμηνεία του "Don't Let The Sun Go Down" το 1991.
"Καταλαβαίνω τον George ... Όταν είπα δύο πράγματα και έκανε μια ολόκληρη σελίδα συνέντευξη στο περιοδικό Heat λέγοντας ότι πρέπει να το 'βουλώσω', κατάλαβα την αντίδρασή του.
Ο εθισμός είναι ένα φρικτό πράγμα ... και δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να κάνετε μέχρι να πείτε πραγματικά "Εντάξει θα κάνω κάτι, χρειάζομαι βοήθεια".
"Μου πήρε 16 χρόνια να το πω."
