Chariots Of Fire-Vangelis

Chariots Of Fire-Vangelis

Το «Chariots of Fire» είναι ένα οργανικό θέμα που έγραψε και ηχογράφησε ο Βαγγέλης για το soundtrack της ομώνυμης ταινίας του 1981. Έχει διασκευασθεί από πολλούς καλλιτέχνες και έχει χρησιμοποιηθεί για διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα και αθλητικές εκδηλώσεις. 

Στο άλμπουμ soundtrack της ταινίας , το κομμάτι ονομάζεται "Titles" λόγω της χρήσης του στην εναρκτήρια σειρά των τίτλων της ταινίας, αλλά έγινε ευρέως γνωστό ως "Chariots of Fire".

Όταν το σινγκλ έκανε το ντεμπούτο του στο #94 στο Billboard Hot 100 κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 12 Δεκεμβρίου 1981, ήταν γνωστό ως "Titles". Επτά εβδομάδες αργότερα, όταν μετακόμισε στο #68 στο Hot 100 chart με ημερομηνία 30 Ιανουαρίου 1982, το σινγκλ καταχωρήθηκε ως "Chariots of Fire"; παρέμεινε με αυτό το όνομα για το υπόλοιπο της διαδρομής του γραφήματος. Το νέο όνομα διευκόλυνε τόσο τους ακροατές όσο και τους DJ του ραδιοφώνου να αναγνωρίσουν το κομμάτι.

Σύμφωνα με το AllMusic , το κομμάτι συμπεριλήφθηκε ως "Chariots of Fire - Titles" στο αμερικανικό chart Billboard Hot 100 και απλώς ως "Chariots of Fire" στο Adult Contemporary chart. Ένα single CD του 1989 έδωσε επίσης το όνομα του κομματιού ως "Chariots of Fire". 

Video Url