75 ετών ο Gene Simmons των Kiss

68 ετών ο Gene Simmons των Kiss

Ο Gene Simmons γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου του 1949 (ηλικία 75)

Ασχολήθηκε με το πρώτο του συγκρότημα, Lynx, και στη συνέχεια μετονομάστηκε στους Missing Links, όταν ήταν έφηβος. Τελικά, διέλυσε το συγκρότημα για να σχηματίσει τους Long Island Sounds, με το όνομα να είναι ένα λογοπαίγνιο στο Long Island Sound .

Ενώ έπαιζε εκεί, δούλευε παράλληλα σε περίεργες δουλειές για να βγάλει περισσότερα χρήματα, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου μεταχειρισμένων κόμικς. Ο Simmons παρακολούθησε το κοινοτικό κολέγιο Sullivan County στο Loch Sheldrake της Νέας Υόρκης. Εντάχθηκε σε ένα νέο συγκρότημα, τους Bullfrog Bheer, και το συγκρότημα ηχογράφησε ένα demo, το "Leeta", το οποίο συμπεριλήφθηκε αργότερα στο σετ κουτιών των Kiss.

Σσχημάτισε το ροκ συγκρότημα Wicked Lester στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με τον Stanley Eisen (τώρα γνωστό ως Paul Stanley ) και ηχογράφησε ένα άλμπουμ, το οποίο δεν κυκλοφόρησε ποτέ.

Δυσαρεστημένοι με τον ήχο και το βλέμμα των Wicked Lester, οι Simmons και Stanley προσπάθησαν να απολύσουν τα μέλη της μπάντας τους. αντιμετώπισαν αντίσταση και αποχώρησαν από τους Wicked Lester, αποχωρώντας από τη δισκογραφική τους συμφωνία με την Epic Records .

Αποφάσισαν να δημιουργήσουν το «απόλυτο ροκ συγκρότημα» και άρχισαν να ψάχνουν για ντράμερ. Βρήκαν μια διαφήμιση που τοποθετήθηκε από τον George Peter John Criscuola (γνωστός ως Peter Criss ), ο οποίος έπαιζε σε κλαμπ στο Μπρούκλιν εκείνη την εποχή. ενώθηκαν και ξεκίνησαν ως τρίο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Criss και ο Simmons εμφανίστηκαν επίσης σε ένα ακυκλοφόρητο άλμπουμ του Captain Sanity μαζί με μέλη από το προηγούμενο συγκρότημα του Criss, Chelsea.

Ο Paul Frehley (γνωστός περισσότερο ως Ace Frehley ) απάντησε σε μια διαφήμιση που έβαλαν στο The Village Voice για έναν βασικό κιθαρίστα και σύντομα έγινε μαζί τους.

Οι Kiss κυκλοφόρησαν το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους τον Φεβρουάριο του 1974. Ο Stanley ανέλαβε το ρόλο του πρωταγωνιστή στη σκηνή, ενώ ο Simmons έγινε η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτό που έγινε ένα εκτεταμένο franchise εμπορίας των Kiss . Το τμήμα ματιών του μακιγιάζ του "Demon", προήλθε από το σχέδιο φτερών του χαρακτήρα των κόμικ Black Bolt . 

Το 1983, όταν η φήμη των Kiss έπεφτε, τα μέλη έβγαλαν το σήμα κατατεθέν τους και απολάμβαναν μια αναζωπύρωση της δημοτικότητας που συνεχίστηκε και στη δεκαετία του 1990.

Εκείνη την εποχή, ο Peter Criss, ο αρχικός ντράμερ, ψηφίστηκε εκτός μπάντας και αναζητήθηκε αντικαταστάτης για να καλύψει τη θέση του. Ο νέος ντράμερ ήταν ο Paul Charles Caravello, ο οποίος ονομαζόταν Eric Carr , και έπαιξε για τους Kiss από το 1980 μέχρι τον θάνατό του το 1991.

Το συγκρότημα φιλοξένησε τα δικά του sessions θαυμαστών το 1995 και τα σχόλια των θαυμαστών σχετικά με την αρχική επανένωση των μελών του Kiss επηρέασαν την εξαιρετικά επιτυχημένη περιοδεία επανασύνδεσης Alive Worldwide 1996–1997. Το 1998, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το Psycho Circus .

Από τότε, η αρχική σύνθεση διαλύθηκε και πάλι, με τον Tommy Thayer να αντικαθιστά τον Ace Frehley στην κιθάρα και τον Eric Singer (ο οποίος έπαιξε με τους Kiss από το 1991 έως το 1996) αντικαθιστώντας τον Peter Criss στα ντραμς.