Το βράδυ επιστρέφουμε στην τηλεοπτική αποχαύνωση

Το βράδυ επιστρέφουμε στην τηλεοπτική αποχαύνωση

Image result for η αποχαύνωση της tv

Απόψε το βράδυ θα μπουν πάλι οι θεατές στην καθημερινή αποχαύνωση της τηλεόρασης με μέτριου επιπέδου παιχνίδια που ξεκίνησαν από παιχνίδια γνώσεων για να καταλήξουν στο ποιος θα απορρίψει και θα καταδώσει τον άλλο μέχρι να μείνει ο τελικός νικητής.

Τα σημερινά τηλεοπτικά παιχνίδια δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα παιχνίδια γνώσεων που σε πολλές περιπτώσεις βοηθούσαν τον θεατή να μάθει αρκετά πράγματα ή να θυμηθεί ενδιαφέροντα πράγματα από την ιστορία του πλανήτη μας όσον αφορά την λογοτεχνία, τις τέχνες και πολλά άλλα που κάνουν έναν άνθρωπο να ξεχωρίζει από τα άλλα πλάσματα του πλανήτη.

Σήμερα ζούμε μία δικτατορία της τηλεόρασης, δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στο περιεχόμενο των προγραμμάτων όπου επικρατεί πλήρη ασυδοσία με βωμολοχίες σε όλο το 24ωρο και τα παιδιά μεγαλώνουν σε ένα τηλεοπτικό περιβάλλον που δύσκολα θα έχει όμοιο του στον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο.

Σας προκαλώ να ανοίξετε οποιαδήποτε ώρα του 24ωρου την τηλεοπτική συσκευή σας και να μετρήσετε ας πούμε πόσες φορές στις 10 θα πέσετε σε διαφημίσεις, πιστεύω ότι θα εκπλαγείτε.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή τηλεοπτική νομοθεσία πιστεύω ότι υπάρχει περιορισμός στην διαφήμιση που δεν πρέπει να ξεπερνάει συγκεκριμένο χρόνο κάθε ώρα.

Εδώ ο χρόνος καθορίζεται από τον όγκο των διαφημίσεων. Αυτή ασυδοσία παίζει βέβαια τον ρόλο της στο ότι κάποιοι είναι αδύνατο να προσελκύσουν διαφήμιση, αφού η τηλεοπτική ενδεχομένως να είναι πιο αποδοτική.

Εμείς στον τομέα μας και αρκετοί άλλοι σε άλλους τομείς, προσπαθούμε να επιβιώσουμε, όμως η μουσική δεν έχει πια για κάποιους την απήχηση που είχε στο παρελθόν. Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, ή αγωνία για επιβίωση στερεί σε πολλούς μια απόλαυση που είναι κεκτημένο όλων των ανθρώπων και τους σπρώχνει στο να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους σε τηλεοπτικά σκουπίδια που προωθούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν οι ιδιοκτήτες.

Η οικονομική ενίσχυση προσπάθειας σαν αυτής που κάνουμε εδώ στην σελίδα μας, δεν είναι μόνο οικονομικό θέμα, εμείς έχουμε αποδείξει εδώ και δεκαετίες ότι είμαστε 'ψώνια' με την έννοια που μας έδιναν φίλοι και συγγενείς όταν ήμασταν ακόμα 15 ετών εγώ και ο Πετρίδης, αλλά πιστεύω και ηθικό.

Είναι πραγματικά συγκινητικό το ενδιαφέρον που δείχνουν κατά καιρούς οι λίγοι φίλοι μας, για την αδιαφορία της πολιτείας και ομίλων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν δεν το συζητάμε, σας ευχαριστούμε όλους και σας προτρέπουμε να παίρνετε μέρος στους διαγωνισμούς που κάνουμε κατά καιρούς, όπως αυτή την εβδομάδα δίνοντας δώρο σε βινύλιο 2 live άλμπουμ του Rory Gallagher σε ισάριθμους φίλους μας που θα κάνουν οποιαδήποτε δωρεά στην σελίδα μας. Irish Tour

(διπλό), Live In Europe και η στούντιο εκδοχή από το Notes From San Francisco.

Κώστας Ζουγρής