RIP για το έντυπο ΝΜΕ

RIP για το έντυπο ΝΜΕ

Ο οργανισμός που έχει στην ιδιοκτησία του την μουσική εφημερίδα ΝΜΕ η οποία αποτελεί το πιο ιστορικό Βρετανικό μουσικό έντυπο, ανακοίνωσε ότι σταματάει την έντυπη έκδοση και οι φίλοι του θα το διαβάζουν μόνο στο διαδίκτυο.

Από τα εξώφυλλα του και τις σελίδες του έχει παρελάσει όλη η ιστορία της μουσικής μετά το 1952.

Η έκδοση σταματάει λόγω της δυσκολίας ανεύρεσης διαφήμισης και τα απαγορευτικά σε αριθμό χρήματα που χρειάζονται για να τυπωθεί.

Γενικά η μουσική περνάει δύσκολες μέρες σε όλο το φάσμα της και οι μόνοι που δηλώνουν αύξηση κερδών είναι οι μεγάλες δισκογραφικές και 10-20 μεγάλοι σύγχρονοι καλλιτέχνες μαζί βέβαια με όσους κατάφεραν να γίνουν μεγάλοι στο παρελθόν και το αξιοποιούν με τις συναυλίες τους.

Δεν είναι τυχαίο το ότι ακόμα και όταν δίνουμε δώρα cd για να δώσουμε το κίνητρο σε κάποιους να ενισχύσουν την προσπάθεια μας, ελάχιστοι ανταποκρίνονται.

Ο διαγωνισμός με τα 3 cd δώρο των Smiths, λήγει την Κυριακή στις 8, όσοι θέλουν μπορούν να συμμετάσχουν, όχι τόσο για τα cd ή τα ηλεκτρονικά μας βιβλία, όσο για το να στηρίξουν την προσπάθεια μας, αν βέβαια πιστεύουν ότι πρέπει να υπάρχουμε σαν σελίδα.

Μας κατηγορούν μερικοί, γιατί αυτό και γιατί εκείνο, η απάντηση είναι γιατί θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, οι εποχές έχουν αλλάξει, δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο, αλλά η εξέλιξη για το ΝΜΕ ήταν προβλέψιμη, το έχουμε γράψει πριν από χρόνια.

Προσπάθησε τα 2 τελευταία χρόνια να προσαρμοσθεί, σε κάποιο βαθμό τα κατάφερε, αλλά αυτό το 'πνεύμα' δεν μπορούσε να περάσει στο έντυπο.

Μπορούν κάποιοι να με κατηγορήσουν για πολλά, άλλωστε όλοι κάνουμε λάθη, ή γράφουμε/λέμε κάτι για το οποίο δεν συμφωνούν όλοι, όμως αυτό που δεν μπορείτε να κατηγορήσετε, τουλάχιστον ακόμα πιστεύω, εμένα και τον Πετρίδη, είναι ότι 'μείναμε πίσω' στις μουσικές ή κινηματογραφικές εξελίξεις, το δεύτερο ισχύει για τον Γιάννη, γιατί εγώ δεν έχω τον χρόνο να βλέπω πια όλες τις ταινίες.

Κώστας Ζουγρής