Το νέο του 25ο άλμπουμ παρουσιάζει ο Salvatore Adamo

Το νέο του 25ο άλμπουμ παρουσιάζει ο Salvatore Adamo

Το νέο άλμπουμ θα έχει τίτλο "Si vous saviez..." (Αν ξέρατε...) και ο τραγουδιστής με το αιώνιο χαμόγελο και τις πωλήσεις 100 εκατομμυρίων δίσκων, διεκδικεί μια ακόμη επιτυχία στα 74 χρόνια του.

Ο βέλγος Adamo με καταγωγή από τη Σικελία είχε καλέσει εκπροσώπους του Τύπου την πεασμένη Τετάρτη, στο στούντιο ICP στις Βρυξέλλες όπου συνηθίζει να ηχογραφεί, για να ερμηνεύσει σε ένα πολύ περιορισμένο κοινό τέσσερα από τα 13 νέα τραγούδια που έγραψε και συνέθεσε.

Μαζί του, μια ολόκληρη ομάδα μουσικών, ανάμεσά τους ο κιθαρίστας Ζερόμ Μιναφό που τον συνοδεύει τα τελευταία 49 χρόνια! Δεν ήταν βέβαια οι 40 μουσικοί που τον συνοδεύουν στον πολυαναμενόμενο νέο του δίσκο, σύμφωνα με τη Universal, τη δισκογραφική του εταιρία, που δεν κρύβει ότι η ζήτηση ξεπερνά τις προβλέψεις της.

Ανάμεσα στους λίγους καλεσμένους στο στούντιο για την παρουσίαση αυτή ήταν η Τιτίνα, η μικρότερη αδελφή του Ανταμό (υπάρχουν τέσσερις άλλες, ενώ ο αδελφός του Πίπο πέθανε το 2005). "Είναι ο μεγάλος μου αδελφός. Ο Σαλβατορε έχει υπέροχα τραγούδια. Ο κόσμος θα έπρεπε να ακούσει προσεκτικά το ρεπερτόριό του. Πολύ γρήγορα τον κατέταξε στο ερωτικό τραγούδι. Ανάμεσα στα τραγούδια του υπάρχουν ορισμένα που θα μπορούσε να ερμηνεύσει ένας ροκερ ή μουσικός της ποπ", δηλώνει.

"Είναι υπέροχος ο μεγάλος μου αδελφός", είπε η Τιτίνα στο τέλος, αναπολώντας την εποχή όπου όλη η οικογένεια μαζευόταν στο σαλόνι για να ακούσει τα νέα τραγούδια που είχε γράψει ο Σαλβατόρε. "Είμαι σίγουρα αυτή που του κάνει τη μεγαλύτερη κριτική για τη δουλειά του σε σχέση με τις άλλες αδελφές", ομολογεί. "Δεν μου αρέσουν όλα όσα έχει γράψει και τραγουδήσει. Τα τραγούδια "Tombe la neige" ή "Mes mains sur tes hanches" δεν τα μπορώ πια. Όμως υπάρχουν τόσα άλλα που είνα υπέροχα, όπως το "Manuel", ακούστε το και θα δείτε", είπε στους δημοσιογράφους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ