60 ετών η Neneh Cherry

58 ετών η Neneh Cherry

H Neneh Cherry γεννήθηκε στις 10/3/1964

Η Neneh Mariann Karlsson (γεννημένη στις 10 Μαρτίου 1964), πιο γνωστή ως Neneh Cherry , είναι Σουηδή τραγουδίστρια-τραγουδοποιός, ράπερ, περιστασιακός DJ και ραδιοτηλεοπτικός φορέας.  Η μουσική της καριέρα ξεκίνησε στο Λονδίνο στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όπου έπαιξε σε μια σειρά από πανκ και post-punk συγκροτήματα στα νιάτα της, συμπεριλαμβανομένων των Slits και Rip Rig + Panic .

Η Cherry έχει κυκλοφορήσει πέντε στούντιο άλμπουμ με το δικό της όνομα. Το πρώτο της, Raw Like Sushi , κυκλοφόρησε το 1989 και έφτασε στο νούμερο τρία στο UK Album Chart , χάρη σε μεγάλο βαθμό στο παγκόσμιο σινγκλ " Buffalo Stance ". Το δεύτερο στούντιο άλμπουμ της ήταν το Homebrew του 1992 . Τέσσερα χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το Man , με το επόμενο στούντιο άλμπουμ της, Blank Project , που κυκλοφόρησε το 2014.

Το πιο πρόσφατο άλμπουμ της, Broken Politics , κυκλοφόρησε το 2018. Εκτός από την κυκλοφορία αυτών των στούντιο άλμπουμ, σχημάτισε το συγκρότημα cirKus το 2006 και έχει συνεργάστηκε με το Thing , κυκλοφορώντας ένα άλμπουμ με τίτλο The Cherry Thingτο 2012. Η Cherry έχει κερδίσει δύο Brit Awards και ένα MTV Europe Music Award (με τον Youssou N'Dour ). Έχει επίσης προταθεί για βραβείο Grammy .