Γιάννης Πετρίδης: Barbra Streisand μια ζωή μαζί!

Ήταν 1964, η χρονιά που ξεκινούσαν οι Beatles την επιδρομή τους στην Αμερική, όταν άκουσα για πρώτη φορά το People, ένα μαγικό τραγούδι που συνέχιζε την παράδοση του σπουδαίου Αμερικάνικου τραγουδιού των προηγούμενων δεκαετιών.

Video Url

 

Για ένα νέο που τον ενθουσίαζε το ροκ, όπως εγώ, ήταν σπουδαίο το ότι σε εκείνη την ηλικία, γνώριζα καλλιτέχνες που όπως η νεαρή Barbra, αλλά και οι ήδη βετεράνοι Sinatra, Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Tony Bennett, Dinah Washington κα, μου έδειχναν ένα άλλο διαφορετικό πρόσωπο της μουσικής.

Η 20χρονη τότε Barbra Streisand πήρε την σκυτάλη από αυτούς και συνέχισε την παράδοση μέχρι σήμερα.

Είναι πραγματικό απίστευτο πως μια τραγουδίστρια ξεκίνησε το '60, επέζησε όλων των αλλαγών που έγιναν τα τελευταία 60 χρόνια στην μουσική και τις show business.

 Είναι μία από τις λίγες τραγουδίστριες-ηθοποιούς που έχει κατακτήσει και τα 4 μεγάλα βραβεία, Emmy, Tony, Grammy, Oscar.

Σε μια χρονιά που βλέπεις μια γενιά νέων καλλιτεχνών όπως οι Frank Ocean, Drake, και άλλοι να μονοπωλούν την επιτυχία, είναι απίστευτο το ότι κατάφερε να γίνει Νο 1 με πραγματικές πωλήσεις και όχι streaming.

Μόνο αν κάποιος την δει στην σκηνή θα καταλάβει την δύναμη της προσωπικότητας της και γιατί τρέχουν στις συναυλίες της ηθοποιοί όπως ο De Niro ή σκηνοθέτες όπως ο Scorsese

Γιάννης Πετρίδης

Video Url