Οι 'κούκλες' μεγάλωσαν: 76 η Patty Pravo, 78 η Caterina Caselli

Οι 'κούκλες' μεγάλωσαν: 73 η Patty Pravo, 75 η Caterina Caselli

76 ετών έγινε η Patty Pravo στις 9 Απριλίου, 78 η Caterina Caselli στις 10 του ίδιου μήνα...

Η Patty Pravo έκανε το ντεμπούτο της το 1966 και παρέμεινε πιο επιτυχημένη εμπορικά για την υπόλοιπη δεκαετία του 1960 και καθ 'όλη τη δεκαετία του 1970. Έχοντας υποστεί μείωση της δημοτικότητάς της την επόμενη δεκαετία,  γνώρισε μια αναβίωση σταδιοδρομίας στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και επανέφερε τη θέση της στα ιταλικά μουσικά charts.

Τα πιο δημοφιλή τραγούδια της περιλαμβάνουν τα " La bambola " (1968), " Pazza idea " (1973), " Pensiero stupendo " (1978) και " ...E dimmi che non vuoi morire" (1997). Σκόραρε δεκατέσσερα κορυφαία 10 άλμπουμ (συμπεριλαμβανομένων τρία νούμερο ένα) και δεκατέσσερα κορυφαία 10 σινγκλ (συμπεριλαμβανομένων δύο νούμερο ένα) στην γενέτειρά της Ιταλία. Η Pravo συμμετείχε στο Μουσικό Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο δέκα φορές, πιο πρόσφατα το 2019, και έχει κέρδισε τρία βραβεία κριτικών στο φεστιβάλ, ενώ έπαιξε και δώδεκα φορές στο Festivalbar.

LA BAMBOLA

 

 

H Caselli το 1966 έκανε το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο με το "nessuno mi può giudicare", ένα τραγούδι που απορρίφθηκε από τον Αντριάνο Τσελεντάνο, σημειώνοντας αξιόλογη επιτυχία. Το τραγούδι πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα και έγινε χρυσός δίσκος. Η Κατερίνα Καζέλλι είχε επίσης σημαντική επιτυχία με μια ιταλική διασκευή του τραγουδιού του David McWilliams "Days of Pearly Spencer" που το ονομάσε "Il Volto Della Vita".

Είναι επίσης η πρόεδρος της Sugar Music, της δισκογραφικής εταιρείας του Αντρέα Μποτσέλλι, από τότε που τον ανακάλυψε το 1992.

NESSUNO MI PUO GIUDICARE

Video Url