Alive-Sia

Το " Alive " είναι το βασικό single από το έβδομο στούντιο άλμπουμ της Αυστραλής τραγουδίστριας και τραγουδοποιού Sia This Is Acting (2016). 

Το τραγούδι έγινε από τον Jesse Shatkin . Το "Alive" κυκλοφόρησε στις 25 Σεπτεμβρίου 2015.

Προοριζόταν αρχικά για το τρίτο στούντιο άλμπουμ της Adele, 25 , μαζί με το " Bird Set Free ". Ωστόσο, αφού η Adele αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει τα τραγούδια, άφησε τη Sia να τα χρησιμοποιήσει για το έβδομο στούντιο άλμπουμ της. Μουσικά, είναι ένα midtempo pop και synth-pop τραγούδι.

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2015, η Sia δημοσίευσε ένα tweet στο Twitter που άφησε να εννοηθεί ότι το σινγκλ θα κυκλοφορούσε στις 25 Σεπτεμβρίου. Την επόμενη μέρα κυκλοφόρησε μια προεπισκόπηση 15 δευτερολέπτων του μουσικού βίντεο στον λογαριασμό της στο Vevo .

Το τραγούδι σημείωσε μέτρια εμπορική επιτυχία, φτάνοντας στο top 40 σε περισσότερες από 15 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ισπανίας, του Βελγίου και της Γαλλίας. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το τραγούδι 30 στο UK Singles Chart .

Έφτασε στο νούμερο 56 στο αμερικανικό Billboard Hot 100 , αποτυγχάνοντας να φτάσει στο πάνω μισό του chart. Το μουσικό βίντεο για το τραγούδι κυκλοφόρησε στις 5 Νοεμβρίου 2015.

Έχει λάβει πάνω από 280 εκατομμύρια προβολές.