Οι Radiohead προέβλεπαν το μέλλον

Οι Radiohead προέβλεπαν το μέλλον

Μέσα από τα τραγούδια τους και τα βίντεο που έφτιαχναν γι' αυτά οι Radiohead πάντα μπροστά από την εποχή τους προέβλεπαν γεγονότα που θα συνέβαιναν στο μέλλον.

Καλλιτέχνες όπως οι Arcade Fire, Coldplay, Kanye West τους το αναγνωρίζουν και τους θεωρούν βασική πηγή έμπνευσης για την πορεία τους.

Με το Pop Is Dead του 1993 προέβλεψαν την εξάπλωση της ποπ και το πόσο θα μοιάζουν μεταξύ τους τα τραγούδια γεγονός που μοιραία θα οδηγεί σε αλλεπάλληλες μηνύσεις μεταξύ των καλλιτεχνών.

 

Video Url

 

Το OK Computer προέβλεπε το 1997 την εξέλιξη της τεχνολογίας και την αποξένωση των ανθρώπων. Με το Fitter Happier προέβλεψαν την συμμετοχή των υπολογιστών στην καθημερινή μας ζωή μέσω της τεχνολογίας των I-Phone και άλλα προϊόντα της Apple.

 

 

H αλλά Stephen Hawking έλεγε πολλά στην μετέπειτα εποχή με το συγκεκριμένο τραγούδι.

 

 

Το Kid A το 2000 σύμφωνα με κάποιους προέβλεψε με τους στίχους του την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης.

Με το Paolo Alto του 1978 προέβλεψαν τον διπλασιασμό της αξίας των οικοπέδων στην περιοχή Silikon Valley της Καλιφόρνια με την επέκταση της τεχνολογίας.

 

 

Το Idioteque του 2000 'είδε' τις επιπτώσεις που θα επέφεραν στον πλανήτη οι κλιματολογικές αλλαγές από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

 

 

Με το Hail to The Thief το 2007, παρουσίασαν τις απόψεις τους για τις κοινωνικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις που θα ακολουθούσαν

Με το βίντεο του Pyramid Song έδειξαν τις επιπτώσεις από την άνοδο της στάθμης των θαλασσών.

 

Video Url