Dream Theater: Αποδίδουν ένα υπέρ-κλασικό τραγούδι τους με τον Mike Portnoy, ύστερα από 14 ολόκληρα χρόνια

Photo by Wikimedia Commons

Ένα από τα σημαντικότερα reunions όλων των εποχών, ανέβηκε και στο συναυλιακό σανίδι

Η τελευταία φορά που το συγκρότημα είχε στη σκηνή τον αυθεντικό του drummer, ήταν πριν από 5.177 ημέρες. Οι Dream Theater βρίσκονται ξανά με τον Mike Portnoy στη σκηνή, ύστερα από το τελευταίο show της περιοδείας για το album Black Clouds & Silver Linings, το μακρινό 2010. Η νέα περιοδεία βρίσκει τους Dream Theater να γιορτάζουν την 40η επέτειο από την ίδρυση τους. Παρά το γεγονός ότι δεν θα καθορίσουν εκ νέου τις εξελίξεις στο progressive rock/metal, παραμένουν ένα από τα πραγματικά και σπουδαία ονόματα του χώρου.

Ο ίδιος ο Mike Portnoy δήλωσε :

 "Είμαι κυριευμένος από μεγάλη χαρά που επιστρέφω στο σπίτι μου και ξαναβρίσκομαι με τα αδέρφια μου! Υπάρχει τόση κοινή ιστορία μεταξύ όλων μας...τόσες πολλές αναμνήσεις, τόση πολλή μουσική... Πλησιάζουν 40 χρόνια από τότε που ξεκίνησε αυτό το ταξίδι. Η ιδέα της δημιουργίας νέας μουσικής μαζί είναι τόσο συναρπαστική και ανυπομονώ να βγω στο δρόμο και να παίξω ζωντανά για μια ολόκληρη νέα γενιά θαυμαστών που δεν μπόρεσαν ποτέ να δούν αυτό το line-up πριν… Δεν υπάρχει μέρος σαν το σπίτι μας!”

Το νέο album των Dream Theater

Όπως είναι λογικό, υπάρχει πολύ μεγάλη αναμονή για το νέο album του συγκροτήματος. Θα λέγεται Parasomnia, ενώ πρόσφατα το single Night Terror βγήκε σε κυκλοφορία.

Δείτε τους Dream Theater να αποδίδουν το θρυλικό Metropolis pt I: Miracle and the Sleeper, στην O2 Arena του Λονδίνου, με τον Mike Portnoy στα τύμπανα: