Coldplay: Το Moon Music προσγειώνεται στο no.1 του Billboard Top 200!

Coldplay
Photo by Wikimedia Commons

Σαρώνει όπως ήταν αναμενόμενο το νέο album των Coldplay

Μετά από σημαντικές πρωτοβουλίες του ίδιου το γκρουπ, το νέο album των Coldplay, Moon Music, βρίσκεται στην κορυφή των Charts. Οι επιτυχίες συνεχίζονται για τους Coldplay, οι οποίοι την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν το πρώτο συγκρότημα που ξεπέρασε τους 90 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές στο Spotify. Ήταν αντίστοιχα και οι πρώτοι που είχαν ξεπεράσει τα 60, 70 και 80 εκατομμύρια. Σημειώνεται πως το album Moon Music ήταν το πρώτο παγκοσμίως που κυκλοφόρησε σε EcoCD, δηλαδή CD από 90% ανακυκλωμένα πολυκαρβονικά, που προέρχονται από ροές απορριμμάτων μετά από την κατανάλωση τους.

Ο Chris Martin δημοσίευσε πρόσφατα ένα βίντεο όπου προσφέρει κάποιες πληροφορίες για το άλμπουμ, λέγοντας: "Πιστεύω ότι αυτό το άλμπουμ είναι μια απάντηση στο γιατί πρέπει να παλεύεις με όλη τη σύγκρουση μέσα σου, μέσα μου, και επίσης με όλη τη σύγκρουση εκεί έξω, ψάχνοντας να βρεις ποια είναι η καλύτερη απάντηση, Και νομίζω ότι αυτό που προσπαθεί να πει το Moon Music είναι ότι ίσως η καλύτερη απάντηση είναι η αγάπη".

Η επιτυχία του Moon Music στα Charts 

Το Moon Music έφτασε το Νο. 1 στο επίσημο albums charts του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου και ξεπέρασε τις πωλήσεις των υπολοίπων των Top 40 μαζί. Συγκεκριμένα, σημείωσε 237.000 πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα, τις υψηλότερες από ένα συγκρότημα από την εποχή των One Direction το 2013. Οι Coldplay είναι το πρώτο γκρουπ τα τελευταία οκτώ χρόνια, που βρίσκεται ταυτόχρονα στην κορυφή των charts Ηνωμένου Βασιλείου και ΗΠΑ. Το Moon Music είναι επίσης στην κορυφή των charts χωρών όπως το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ιταλία και η Σουηδία. 

 

 
Tags