Ο Morrissey λέει ότι ο Johnny Marr έχει το δικαίωμα στο όνομα Smiths, και μπορεί να βάλει άλλο τραγουδιστή

Εκ των υστέρων, είναι εκπληκτικό ότι ο Morrissey και ο Johnny Marr κατάφεραν να είναι μαζί σε ένα συγκρότημα. Δεν συμπαθούν ο ένας τον άλλον για πολύ καιρό, Τον περασμένο μήνα, ο Morrissey ισχυρίστηκε ότι οι Smiths είχαν λάβει μια τεράστια προσφορά για μια περιοδεία επανασύνδεσης και ότι ήταν πρόθυμος να το κάνει, αλλά ότι ο πρώην σύντροφός του Marr «αγνόησε την προσφορά». Την περασμένη εβδομάδα, ο Morrissey ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι ο Marr εμπόδιζε την κυκλοφορία ενός άλμπουμ με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των Smiths. Τώρα, ο Morrissey λέει ότι ο Marr έχει αποκτήσει τα δικαιώματα για το όνομα Smiths.

Σε μια δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Morrissey, κάποιος που εκπροσωπούσε τον Morrissey έγραψε ότι η αίτηση για σήμα κατατεθέν του Marr για τους "The Smiths" έγινε αποδεκτή και ότι αυτό θα μπορούσε θεωρητικά να οδηγήσει στην περιοδεία του Marr και μιας άλλης σύνθεσης ως Smiths. 

 

 Αυτή η ενέργεια έγινε χωρίς καμία διαβούλευση με τον Morrissey, και χωρίς να επιτρέψει στον Morrissey την τυπική ευκαιρία της «αντίρρησης». Μεταξύ πολλών άλλων πραγμάτων, αυτό σημαίνει ότι ο Marr μπορεί τώρα να περιοδεύσει ως The Smiths χρησιμοποιώντας τον τραγουδιστή της επιλογής του και επίσης απαγορεύει στον Morrissey να χρησιμοποιήσει το όνομα,

Μόνος του ο Morrissey δημιούργησε το όνομα «The Smiths» τον Μάιο του 1982.

Αυτή η δήλωση έρχεται λίγες μέρες αφότου ο Gene Simmons των Kiss, από όλους τους ανθρώπους, αναφέρθηκε στην κατάσταση Morrissey/Marr σε μια συνέντευξη στο Forbes. Για οποιονδήποτε λόγο, η συνέντευξη στρέφεται στα πρόσφατα δεινά του Morrissey. Ο Simmons λέει μίλησε με τον Morrissey και ότι είναι «παράλογο» να απορρίπτει μια τόσο τεράστια προσφορά επανένωσης. Ο Simmons συνεχίζει να συμβουλεύει τον Morrissey να «ξεφορτωθεί τον κιθαρίστα και να πάρει κάποιον άλλο»:

Ξεφορτωθείτε τον κιθαρίστα και πάρε κάποιον άλλο. Κανείς δεν νοιάζεται. Θέλουν απλώς να ακούσουν τα τραγούδια. Το λέω συνέχεια αυτό ξανά και ξανά. Εάν κατεβείτε στο δρόμο και με όλο τον σεβασμό στον Johnny Marr, κατεβαίνετε στο δρόμο και ρωτάτε ένα άτομο, "Ποιος είναι ο Johnny Marr;" δεν θα ξέρουν για ποιον μιλάς.

[Υποθετικά], το να πεις όχι στα 100 εκατομμύρια δολάρια θα ήταν τρέλα. Ποια άλλη δουλειά θα σε πλήρωνε αυτό! Εκτός κι αν είσαι διατεθειμένος να σπάσεις την πλάτη σου και να παίξεις ποδόσφαιρο ή κάτι τέτοιο…