Αγνοήθηκε η Beyoncé στα βραβεία για την κάντρυ

Η Beyoncé αγνοήθηκε από τα Country Music Awards, παρά το γεγονός ότι είχε μια από τις μεγαλύτερες κάντρι επιτυχίες της χρονιάς με το Texas Hold'Em.

Όταν ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για την τελετή το πρωί της Δευτέρας, η σταρ ήταν εμφανώς απούσα - χωρίς ούτε μία υποψηφιότητα.

Η Beyoncé αναμενόταν  να κερδίσει την αναγνώριση στα βραβεία, με τους θαυμαστές να εικάζουν ότι θα μπορούσε να γίνει η πρώτη μαύρη γυναίκα που θα μπει στη λίστα για το άλμπουμ της χρονιάς, για το Cowboy Carter.

Αντ 'αυτού, ο Morgan Wallen αποχώρησε με τις περισσότερες υποψηφιότητες,

Πέρυσι, το διπλό του άλμπουμ One Thing At A Time ήταν στην κορυφή των αμερικανικών charts για 16 εβδομάδες και ήταν υποψήφιο για το άλμπουμ της χρονιάς στα Country Music Awards (CMAs).
Φέτος, παίρνει τέσσερις υποψηφιότητες ως επιλεγμένος καλλιτέχνης στο τραγούδι επιτυχίας I Had Some Help από τον Post Malone - έναν ποπ καλλιτέχνη που, όπως και η Beyoncé, δεν ήταν παραδοσιακά μέλος του κατεστημένου της κάντρι.

Ο Shaboozey, ο οποίος εμφανίζεται στο Cowboy Carter, έχει επίσης δύο υποψηφιότητες - καλύτερος νέος καλλιτέχνης και single της χρονιάς, για το A Bar Song (Tipsy).
Αυτό το τραγούδι αντικατέστησε το Texas Hold 'Em της Beyoncé στην κορυφή των κάντρι τσαρτ των ΗΠΑ τον Απρίλιο, κάνοντας τον Shaboozey τον πρώτο μαύρο άνδρα καλλιτέχνη που έφτασε στην κορυφή του country chart και του Billboard Hot 100 ταυτόχρονα.

Ήταν επίσης η πρώτη φορά που δύο μαύροι καλλιτέχνες είχαν διεκδικήσει την πρώτη θέση διαδοχικά.

Το Billboard ταξινόμησε το Cowboy Carter ως άλμπουμ κάντρι για σκοπούς τσαρτ και το σινγκλ Texas Hold 'Em πέρασε 10 εβδομάδες στην κορυφή του τσαρτ μουσικής της κάντρι.

Η Beyoncé έλαβε επίσης 12 υποψηφιότητες για τα People's Choice Country Awards 2024 - περισσότερες από κάθε άλλο καλλιτέχνη.

Η CMA δεν σχολίασε τους λόγους για τους οποίους παραβλέπουν το άλμπουμ της, αλλά σύμφωνα με τα κριτήρια της αξιολόγησης, το βραβείο άλμπουμ της χρονιάς "κρίνεται σε όλες τις πτυχές, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, της ερμηνείας του καλλιτέχνη, του μουσικού υπόβαθρου, της μηχανικής, της συσκευασίας, του σχεδιασμού , τέχνη, διάταξη και νότες επένδυσης».
Τα βραβεία «καθορίζονται από μέλη του CMA με δικαίωμα ψήφου που αποτελούνται από επαγγελματίες της μουσικής βιομηχανίας της κάντρι», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

Entertainer of the year

Luke Combs
Jelly Roll
Chris Stapleton
Morgan Wallen
Lainey Wilson

Single of the year

A Bar Song (Tipsy) – Shaboozey;
Dirt Cheap – Cody Johnson
I Had Some Help – Post Malone (Feat. Morgan Wallen)
Watermelon Moonshine – Lainey Wilson;
White Horse – Chris Stapleton
Album of the year

Deeper Well – Kacey Musgraves
Fathers & Sons – Luke Combs
Higher – Chris Stapleton
Leather – Cody Johnson
Whitsitt Chapel – Jelly Roll

Song of the year

Burn It Down - Parker McCollum
Dirt Cheap – Cody Johnson
I Had Some Help – Post Malone (Feat. Morgan Wallen)
The Painter - Cody Johnson
White Horse - Chris Stapleton

Female vocalist of the year

Kelsea Ballerini
Ashley McBryde
Megan Moroney
Kacey Musgraves
Lainey Wilson

Male vocalist of the year

Luke Combs
Jelly Roll
Cody Johnson
Chris Stapleton
Morgan Wallen

Vocal group of the year

Lady A
Little Big Town
Old Dominion
The Red Clay Strays
Zac Brown Band

New artist of the year

Megan Moroney
Shaboozey
Nate Smith
Mitchell Tenpenny
Zach Top
Bailey Zimmerman

BBC News