Λίστα: Ροκ, σόουλ, σκληρό ροκ, ποπ, ηλεκτρόνικα, disco /φανκ, τζαζ, μπλουζ ακούγονται σε μιάμιση ώρα

Jake Bugg @Facebook Official

Ροκ, σόουλ, σκληρό ροκ, ποπ, ηλεκτρόνικα, disco /φανκ, τζαζ, μπλουζ ακούγονται στην μιάμιση ώρα της λίστας μέσα από τους είκοσι έξι σταθμούς της.

Λίγα λόγια για τα τραγούδια…

Ο Jake Bugg ανακοίνωσε  το νέο του άλμπουμ «A Modern Day Distraction» με το single «Zombieland». Το νέο παιδί του θα είναι αισίως το έκτο στούντιο άλμπουμ που έρχεται μετά την ολοκλήρωση περιοδείας  με τους θρύλους της Britpop Liam Gallagher και John Squire (Stone Roses). Η κυκλοφορία έχει προγραμματιστεί στις 20 Σεπτεμβρίου και θα είναι το πρώτο ολοκληρωμένο LP του τραγουδιστή, τραγουδοποιού και κιθαρίστα από το «Saturday Night Sunday Morning» του 2021.

Η τραγουδίστρια της soul / funk με έδρα το Λος Άντζελες Nikka Costa επιστρέφει με την πρώτη της νέα μουσική στιγμή με τίτλο «Dirty Disco» μετά από έξι χρόνια, με την αναγγελία για την ολοκληρωμένη της πρόταση στις 7 Ιουνίου. Γνωστή για τα δυνατά φωνητικά της, τη δυναμική σκηνική της παρουσία και τις ποικίλες μουσικές επιρροές της, η Nikka Costa επιστρέφει από ένα διάλειμμα με φρέσκους ήχους εμπνευσμένους από το μέλλον με βαθιές όμως τις ρίζες τους στο παρελθόν της μαύρης μουσικής. Το άλμπουμ της, ηχογραφήθηκε και έχει στην παραγωγή τον Justin Stanley (Prince, Beck κ.λπ.). Μαζί της συνευρίσκονται ταλαντούχοι μουσικοί όπως ο Brandon Coleman (Kamasi Washington, Thundercat, Donald Glover, Flying Lotus), ο Greg Phillinganes (Michael Jackson, Stevie Wonder) και τον  Kaveh Rastegar (John Legend, Beck). Ο κόσμος της κόρης του Don Costa φαντάζει άκρως σαγηνευτικός για μια ακόμη φορά.

O 21 ετών τραγουδιστής με καταγωγή από τη Μασαχουσέτη, Isaac Dunbar, κάτοικος του Λος Άντζελες, κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες το EP «Beep Beep Repeat». Το σημερινό τραγούδι από αυτή τη δουλειά του την πέμπτη κατά σειρά, ένα mid tempo, ραδιοφωνικό τραγούδι, με τίτλο «I Love To Dance».

Μετά από τρία χρόνια παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο, το ανεξάρτητο δέκα ετών δίδυμο των Native Harrow επιστρέφει στη Φιλαδέλφεια για μια νέα δουλειά. Ιδρύθηκε από τον κάτοικο της Φιλαδέλφειας Devin Tuel και την Stephen Harms το 2014. Το ντουέτο περιόδευσε εκτενώς στη Βόρεια Αμερική τα πρώτα χρόνια του. Έχει κυκλοφορήσει ενδιαφέρουσες δουλειές όπως το διπλό άλμπουμ του 2017 «Sorores», το 2019 το «Happier Now» και το 2020 το «Closeness». Αυτή την άνοιξη, οι Native Harrow ανακοίνωσαν το έκτο άλμπουμ τους με τίτλο «Divided Kind», που θα κυκλοφορήσει στις 13 Σεπτεμβρίου.

Η Fana Hues αφού κυκλοφόρησε δύο άλμπουμ – το «Hues» του 2020 και το «flora + fana» του 2022 η τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και παραγωγός ανακοίνωσε το τελευταίο μέρος της τριλογία της. Το LP με τίτλο «Moth», θα κυκλοφορήσει στις, 14 Ιουνίου. Μέχρι τότε το καλοκαιρινών ήχων «Rental» κερδίζει επάξια μια θέση στη ποπ/σόουλ του σήμερα που σέβεται τον εαυτό της, όπως άλλωστε και το προ διετίας «BAD bad».

Κυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ του καλλιτεχνικού  αλλά και στη ζωή διδύμου  των Archie Sylvester και Issy Ferris. Έρχεται μετά την επιτυχία του ντεμπούτου άλμπουμ τους «Superhuman» το 2022, το οποίο κέρδισε το βρετανικό άλμπουμ της χρονιάς στα UK Americana Awards 2023 και έφτασε στο #1 στο Official Jazz & Blues Albums Chart. Η ατμόσφαιρά του αντικατοπτρίζει τα στούντιο στα οποία ηχογραφήθηκε, τα Real World Studios του Peter Gabriel και των δικών τους Archtop Studios.

Ο Slash επέστρεψε με το «Orgy Of The Damned», το πρώτο του σόλο άλμπουμ χωρίς τους Myles Kennedy and The Conspirators εδώ και σχεδόν 14 χρόνια. Όπως και η ομότιτλη κυκλοφορία του το 2010, η τελευταία του δισκογραφική δουλειά είναι γεμάτη αστέρια που ερμηνεύουν μια σειρά από κλασικά μπλουζ διασκευές. Μουσική, από τους Robert Johnson, Howlin' Wolf, Peter Green και Stevie Wonder μεταξύ άλλων, ζωντανεύει από συνεργασίες με Gary Clark Jr., Iggy Pop, Chris Stapleton. Στο νέο άλμπουμ του Slash που καταδεικνύει την μεγάλη του αγάπη του για τα μπλουζ θα προσπαθείς μάταια να βρεις μια στιγμή αδυναμίας. Είτε είναι ο Chris Stapleton που τραγουδά το «Oh Well» του Peter Green ή η Demi Lavato στο «Papa Was A RollinStone» των The Temptations, το «Orgy Of The Damned» είναι ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς που βρίθει από υπέροχα σόλο, riff, lead lines και δεξιοτεχνία.

Στο νέο σινγκλ των The The, το πρώτο νέο τραγούδι από το post-punk συγκρότημα μετά το "NakedSelf" του 2000, το «Cognitive Dissident», είναι συμπαραγωγός ο Matt Johnson και ο Warne Livesey (βλέπε δουλειές των Midnight Oil και του Matthew Good) και γραμμένο από τον Matt Johnson και Barrie Cadogan (Little Barrie). Πλαισιόνονται από μακροχρόνιους φίλους, τους James Eller (μπάσο), DC Collard (πλήκτρα) και Earl Harvin (ντραμς) και Gillian Glover (back vocals). Το εξώφυλλο αυτού του σινγκλ είναι ένα αδημοσίευτο έργο του Andy Dog (o εκλιπών αδελφός του frontman). Εντός του έτους αναμένεται και μια περιοδεία στη Βόρεια Αμερική το 2024, καθώς και μια επιπλέον εμφάνιση στο Λονδίνο.

«Spectacle» είναι το πιο πρόσφατο σιγκλ από την τραγουδίστρια/τραγουδοποιό Samantha Clemons με έδρα το Σεντ Λούις, μια εξαιρετικά ταλαντούχα μουσικό της οποίας οι επιρροές περιλαμβάνουν μουσική γκόσπελ, τζαζ, ήχους της Καραϊβικής και σόουλ. Σε άλλες εποχές το τραγούδι θα κυριαρχούσε στα ραδιοφωνικά airplay αλλά στο σήμερα δυστυχώς το πολύ να ακούγεται σε μια πολυκατοικία που λέει και ο Γιάννης συχνά. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια εκπληκτική φωνή που αξίζει την προσοχή κάθε ντεντέκτιβ/μουσικόφιλου.

Οι Mystix αναγνωρίζονται για τη μοναδική τους ερμηνεία της λεγόμενης americana που φθάνει μέχρι τα μπλουζ και γκόσπελ της δεκαετίας του '20, καθώς και για τις εμπνευσμένες πρωτότυπες συνθέσεις τους. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2002 από τον τραγουδιστή και τραγουδοποιό, Joe Lily, πρώην τραγουδιστή με το ψευδόνυμο Sam Deluxe, του  συγκροτήματος Duke & The Drivers, και τον κιθαρίστα της τζαζ, Bobby B Keyes, γνωστό ως κιθαρίστας, τραγουδοποιός και session μουσικό, απ’ ότι διαβάζω στο Λος Άντζελες. Με τα χρόνια, οι The Mystix περιλάμβαναν μια ομάδα από τα στούντιο της περιοχής της Βοστώνης και περιοδεύοντες μουσικούς, με ταλέντα όπως ο Marty Richards (Gary Burton, Peter Wolf), ο Jerry Portnoy (Muddy Waters, Eric Clapton) και ο Jesse Williams (Duke Robillard, North Mississippi All Stars). Το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους, «TruVine», 2022, είχε στη θέση του παραγωγού τον ντράμερ Marco Giovino (Robert Plant, Emmylou Harris, Norah Jones). Από το 2006 έχουν κυκλοφορήσει οκτώ άλμπουμ με το παλμαρέ τους να περιλαμβάνει soul, country, blues και θαυμαστές ανά τον κόσμο. Εδώ με παραγωγό για ακόμη μια φορά τον Marco Giovino τους ακούμε να διασκευάζουν ένα τραγούδι του Steve Earle από τον Nο1 στα μπλουζ τσαρτ του περιοδικού Billboard δίσκο του 2015, «Terraplane».

Οι The Warning είναι ένα  μεξικανικό hard rock γκρουπ που τις έχουμε ξανακούσει πέρσι τον Μάιο στο «More». Η συμμετοχή τους σήμερα έχει τίτλο «Burnout» και θα συμπεριλαμβάνεται στο νέο τους άλμπουμ «Keep Me Fed» που θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιουνίου. Το τρίο είναι μια οικογενειακή υπόθεση αφού τα μέλη του είναι οι αδερφές  Daniela (κιθάρα/φωνητικά), η Paulina (τύμπανα/πρώτα και δεύτερα φωνητικά) και η Alejandra (μπάσο/φωνητικά).

Συχνά πυκνά οι νέες κυκλοφορίες προγεύονται μέσω της πλατφόρμας του TikTok. Έτσι έγινε και με το επόμενο τραγούδι που μέσα σε ένα μήνα έφτασε τις 9,5 εκατομμύρια προβολές στην πλατφόρμα. Ο Tommy Richman ακούγεται πολύ στο διαδίκτυο τις ημέρες μετά την κυκλοφορία του νέου του τραγουδιού, «MILLION DOLLAR BABY», κυκλοφόρησε στις 26 Απριλίου, και ο φάνκι/ποπ ρυθμός του φαίνεται ότι θα το κάνει ένα από τα τραγούδια του ποπ καλοκαιριού του ’24. Τα 350 περίπου εκατομμύρια streaming στο Spotify, και τα άλλα 20 στο Youtube μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το επιβεβαιώνουν.

Ο γεννημένος στην Τοκορόα της Νέας Ζηλανδίας τριάντα ενός ετών μουσικός συνεχίζει ν’ αποτυπώνει τις μουσικές του ανησυχίες αισίως στο πέμπτο στούντιο άλμπουμ του. Ξεφεύγοντας από τον συνηθισμένο DIY ήχο του, ο Rakei ηχογράφησε ζωντανά το μαγιάτικο «The Loop» στα RAK Studios του Λονδίνου με μια πλήρη ορχήστρα και μια σειρά από άλλους μουσικούς συνεργάτες. Διαβάζω ότι η ιδέα του ήρθε όταν ανακάλυψε ότι θα έπαιζε στο εμβληματικό Royal Albert Hall του Λονδίνου τον Οκτώβριο. Θυμάται ο Rakei «Σκέφτηκα, δεν μπορώ να πάω σε αυτόν τον χώρο και να παίξω ένα πραγματικά μίνιμαλ, ambient άλμπουμ. πρέπει να ακούγεται μεγάλο. Πρέπει να γεμίσω αυτόν τον χώρο». Έχοντας μετακομίσει από το Μπρίσμπεϊν στο Λονδίνο το 2015, ο πολυοργανίστας έγινε γρήγορα γνωστός στην σόουλ/ηλεκτρονική σκηνή της αγγλικής πρωτεύουσας, συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες όπως ο Tom Misch, η Loyle Carner και Barney Artist. Από το ντεμπούτο του «Cloak» (2016), μέχρι το «Wallflower» (2017) υπό τη θρυλική ανεξάρτητη δισκογραφική Ninja Tune, και το «Origin» (2019), το πιο επιτυχημένο εμπορικά LP του, μέχρι το «What We Call Life» (2021), η μουσική του εξελίσσεται σταθερά. Εμείς τον ακούμε στο «Trust».

Πέρυσι, οι Cults, δηλαδή η Madeline Follin και ο Brian Oblivion, μοιράστηκαν τα ακυκλοφόρητα τραγούδια «Barry» και «Hurting» για να γιορτάσουν τα 10 χρόνια του δεύτερου άλμπουμ τους «Static». Στο σήμερα, το ντουέτο alt-pop της Νέας Υόρκης κυκλοφορεί το «Crybaby», το πρώτο τους ολοκαίνουργιο υλικό εδώ και δύο χρόνια. Ο κατάλογος του συγκροτήματος εκτείνεται σχεδόν μια δεκαπενταετία, με το ονειρικό αιθέριο συναίσθημα να βάφει τα ηλεκτρονικά/ποπ ηχοτόπιά τους.

O γέννημα θρέμμα της Οξφόρδης με ρίζες από του Σουδάν Elmiene, έβγαλε το νέο σινγκλ του, το «Sweetness» καθώς έχει προταθεί για το βραβείο Rising Star στα φετινά βραβεία Ivor Novello. Παραγωγός του 22χρονου καλλιτέχνη, πραγματικό όνομα Abdala Elamin, είναι ο Dahi (Kendrick Lamar, Drake, SZA) ξανά, μετά τη συνεργασία τους στα «Shame» και «Remember».

Ο ντράμερ και τραγουδιστής των Durand Jones & the Indications, Aaron Frazer, πρόκειται να κυκλοφορήσει το δεύτερο σόλο άλμπουμ του, «Into the Blue», στις 28 Ιουνίου. Ο ίδιος αποκάλεσε το άλμπουμ «το πιο ξεκάθαρο πορτρέτο του ποιος είμαι ως καλλιτέχνης». Φαντάζομαι ότι αυτό τροφοδοτήθηκε και από τον πρόσφατο χωρισμό του. Το σινγκλ «Payback» είναι ένα τραγούδι με ντραμς επηρεασμένα από τη Northern Soul, τη γκόσπελ, τη ψυχεδέλεια με τη fuzz κιθάρα του, μπάσο και το χαρακτηριστικό φαλτσέτο του Frazer.

Οι Joywave είναι ένα αμερικανικό indie rock συγκρότημα από το Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, που δημιουργήθηκε το 2010. To τρίο, αποτελείται από τον frontman/παραγωγό Daniel Armbruster, τον κιθαρίστα Joseph Morinelli και τον ντράμερ Paul Brenner. Το πέμπτο άλμπουμ τους, «Permanent Pleasure», κυκλοφόρησε στις 17 Μαΐου 2024  και εδώ θα βρείτε και τα δύο σινγκλ που κυκλοφόρησαν πριν από το άλμπουμ, τα «Scared» και «Brain Damage». Το φτιαγμένο για να κάνει μια γεμάτη αρένα να δονείται «Swimming In The Glow» ακούγεται σαν να έχει έρθει από την Βρετανία και είναι η στιγμή που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα.

Επτά χρόνια έχουν περάσει από τότε που το ντεμπούτο άλμπουμ του Pete Josef «Colour» προκάλεσε αίσθηση τόσο στους λάτρεις της μουσικής όσο και στους κριτικούς. Έκτοτε, έχει μια σταθερά αυξανόμενη βάση των θαυμαστών ενώ ο γαλανομάτης σόουλ τραγουδιστής από το Μπρίστολ έγινε ένας πολύ σεβαστός πολυοργανίστας και παραγωγός όλα αυτά τα χρόνια, συνδυάζοντας τζαζ, σόουλ, ποπ και ηλεκτρονική μουσική ενώ έχει συνεργαστεί  με τους Manu Delago, Rag'n'Bone Man και  Roni Size / Reprazent. Tο ομότιτλο κομμάτι του πιο πρόσφατου ep του «Defence», είναι ένα τραγούδι για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες - το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, και κατ' επέκταση, το δικαίωμα όλων των ανθρώπων στην αυτοδιάθεση. Είναι επίσης μια απελπισμένη έκκληση για τους ανθρώπους να ξυπνήσουν, να διαβάσουν και να μάθουν περισσότερα και να μην εμπιστεύονται απλώς τη ρητορική των μέσων ενημέρωσης χωρίς έλεγχο.

Η Skylar Star Stecker, γεννημένη στις 24 Απριλίου 2002, γνωστή επαγγελματικά ως Skylar Simone, είναι Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και ηθοποιός. Το «Shiver» είναι το πρώτο της σιγκλ μετά την μετεγγραφή της στην εμβληματική Def Jam. Στην παραγωγή του ο D'Mile (H.E.R., Silk Sonic, Victoria Monet ανάμεσα σε άλλoυς). Φαίνεται ότι έχει όλα τα προσόντα για να γίνει ένα από τα ενδιαφέροντα ονόματα εκφραστές του σύγχρονου R&B.

Το «Silver Tongue» ως ντέμο κυκλοφόρησε στις 13 Ιουλίου 2004, ως  b-side του «Call My Name». Καμία άλλη έκδοση δεν κυκλοφόρησε εκείνη την εποχή.  Ήρθε ο καιρός λοιπόν για να δει το φως μια πλήρης στούντιο έκδοση από τον πρίγκιπα της Μινεάπολις, μεταθανάτια, ως ψηφιακό σινγκλ και πιο συγκεκριμένα στις 24 Μαΐου ως μέρος των εορτασμών για την 20η επέτειο του άλμπουμ «Musicology».

Οι στίχοι του τραγουδιού γράφτηκαν από την Nikka Costa και συζητήθηκε ότι η δική της (τελική) εκδοχή θα συμπεριληφθεί στο επόμενο άλμπουμ της χωρίς να είναι σαφές εάν η Nikka Costa ηχογράφησε τη δική της στούντιο έκδοση εκείνη την εποχή. Το κομμάτι δεν συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ της του 2005 «Can’tneverdidnothin’». Η Costa κυκλοφόρησε τελικά μια έκδοση του «Silver Tongue» που ηχογραφήθηκε γύρω στο 2016 ως μέρος του άλμπουμ της του 2017 «Nikka & Strings, Underneath And In Between». Εξήγησε την ιστορία του τραγουδιού και την καθυστερημένη κυκλοφορία του στο Facebook:

«Πριν από πολλά χρόνια ο Prince είχε στείλει email ζητώντας ένα ποίημα. Του έστειλα αυτούς τους στίχους. Αυτό που μου έστειλε ήταν ένα καταπληκτικό τραγούδι τζαζ με τον ίδιο να τραγουδάει με πιάνο. Ήμουν τόσο ενθουσιασμένη από αυτό και ήθελα πολύ να το ηχογραφήσω αλλά δεν ταίριαξε ποτέ σε κανέναν δίσκο μου. Η εκδοχή του είναι η Β πλευρά του σινγκλ του «Call My Name» και είναι μια από τις πιο περήφανες στιγμές μου που έγραψα ένα τραγούδι μαζί του που ήθελε να ηχογραφήσει».

Ο 77χρονος βετεράνος της κάντρι Joe Ely με πάνω από 45 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας, ανακοίνωσε το νέο του άλμπουμ «Driven To Drive», που θα κυκλοφορήσει στις 2 Αυγούστου. Ακολουθεί το «Flatland Lullaby» του 2022 και το πρώτο σινγκλ είναι το «Odds Of The Blues», στο οποίο συμμετέχει ο Bruce Springsteen.

Ο αείμνηστος ποιητής Pete Brown, ο οποίος πέθανε τον Απρίλιο του 2023 στα 82 του, ήταν ο συν-συνθέτης των μεγαλύτερων επιτυχιών του Cream, συμπεριλαμβανομένων των «Sunshine Of Your Love», «Politican» και «White Room». Με το «The Shadow Club», ο Pete έφτιαξε ένα από τα καλύτερα άλμπουμ μέχρι στιγμής του 2024, με τους θρυλικούς φίλους του, στο οποίο συμμετέχουν, Eric Clapton, Joe Bonamassa, Clem Clemson (Humble Pie), ο Arthur Brown και πολλοί άλλοι. Εμείς ακούμε το ομότιτλο τραγούδι που ο αργοχέρης συμφώνησε να συμμετέχει όταν έμαθε για τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του Brown.

Από τον πρώτο δίσκο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί διεθνής, με τίτλο «Shes So Great», για την γαλλο-ιταλίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιό και μουσικό παραγωγό, κυρία Giordana Angi, έρχεται το επόμενο κομμάτι. Ένα από αγαπημένα της σύμφωνα με τις δηλώσεις της, η συνεργασία της με τον  Sting και το μόνο στα ιταλικά καθώς οι υπόλοιπες στιγμές του άλμπουμ ερμηνεύονται στα αγγλικά.

Πρόκειται για διασκευή του «For Her Love» που πρωτοκυκλοφόρησε στο «The Bridge» του 2021. Η συνεργασία τους όμως δεν μένει σε αυτό το τραγούδι μια που η 30χρονη ερμηνεύτρια θα ανοίγει την ευρωπαϊκή περιοδεία του κύριου Gordon Sumner με τίτλο 3.0 (συνεύρεση του κεντριού μαζί με τον κιθαρίστα Dominic Miller και τον ντράμερ Chris Maas).

Οι  The Steel Wheels έρχονται από στο μουσικό χωνευτήρι της Αυστραλίας.  Διαβάζω ότι ο συνδυασμός των μουσικών του συγκροτήματος, Americana, rock, παραδοσιακή αμερικανική λαϊκή και κάντρι μουσική, καθώς και μπλουζ, ροκ και σόουλ, πάει αγκαλιά με γεμάτες ενέργεια ζωντανές εμφανίσεις.

Με επιρροές που κυμαίνονται από The Band, The Rolling Stones και Tom Petty μέχρι σύγχρονους καλλιτέχνες της Americana όπως ο Jason Isbell, Sturgill Simpson και Brandi Carlile, αυτό το συγκρότημα προσφέρει μια νέα άποψη σε ένα διαχρονικό είδος. Το κουιντέτο παράγει μουσική από το 2008 με μέχρι στιγμής αποτέλεσμα δώδεκα άλμπουμ. Πιο πρόσφατο, απ’ όπου και το κομμάτι που θ’ ακούσουμε, το «Sideways» κυκλοφορίας του Φεβρουαρίου που μας πέρασε.

Με το νέο του πέμπτο, ορχηστρικό άλμπουμ «Ventas Rumba», ο Γάλλος συνθέτης (και τραγουδιστής) επιστρέφει στο χαρακτηριστικό όργανό του, το πιάνο, συνδυάζοντάς το με synth τόνους. Αυτό το άλμπουμ αντιπροσωπεύει μια "επιστροφή στις ρίζες του", επιτρέποντας στον Ezéchiel Pailhès να επανεφεύρει κατά κάποιο τρόπο τον εαυτό του.

Ο Ezéchiel Pailhès ήθελε να γράψει ένα σόλο άλμπουμ για πιάνο από τότε που θυμάται τον εαυτό του. Δύσκολα εκπλήσσει, φυσικά, για αυτόν τον ακαδημαϊκά καταρτισμένο πιανίστα, που ανατράφηκε στην κλασική μουσική και στη συνέχεια σπούδασε τζαζ. Ωστόσο, από το ντεμπούτο του το 2001 με το electro-pop δίδυμο Nôze, και τα τέσσερα επόμενα άλμπουμ του, ο καλλιτέχνης είχε συνεχώς αναβάλει αυτό το έργο.

Ο τίτλος του δίσκου δεν είναι παρμένος από τη ρυθμική κληρονομιά της Κούβας αλλά είναι εμπνευσμένος από τον ποταμό Venta της Λετονίας, τους καταρράκτες του και τα ορμητικά νερά του (στα λετονικά: rumba) του ποταμού, που εκτείνεται στο δυτικό τμήμα της χώρας. Ο Ezéchiel επέλεξε να θολώσει τις γραμμές, καθώς ο ήχος και η μουσικότητα του τίτλου πιθανότατα παραπέμπουν τόσο στη σύντομη παραμονή του στη χώρα της Βαλτικής, όσο και σε μια μορφή μακρινής εξωτικής εικόνας απόλυτα εναρμονισμένη με το δικό του άτακτο πνεύμα.

Ο γεννημένος στην πόλη των αγγέλων, τριαντάχρονος ηθοποιός, τραγουδιστής και συνθέτης Ben Platt κυκλοφόρησε το νέο σινγκλ «Treehouse», στο οποίο συμμετέχει η 48χρονη επίσης αμερικανίδα Brandy Clark,  κάτοχος βραβείου γκράμι, για το «Dear Insecurity» ως ερμηνεία στην κατηγορία Americana και Best American Roots Song, συνθέτης και τραγουδοποιός βραβευμένη και με Tony για τη δουλειά της στο μιούζικαλ του Broadway του 2022 Shucked. Η μπαλάντα επίλογος της σημερινής λίστας είναι το τρίτο σινγκλ από το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ που κυκλοφόρησε στις 31 Μαΐου «Honeymind», μετά τα «Andrew» και «Cherry On Top» .

Καλή σου ακρόαση….

 

Video Url

Στο Youtube:

Video Url

H λίστα:

Καλλιτέχνης

Τίτλος

Άλμπουμ/EP/Σιγκλ

Ημερομηνία Κυκλοφορίας

Jake Bugg

Zombieland

Zombieland

17/05/2024

Nikka Costa

Dirty Disco

Dirty Disco

28/02/2024

Isaac Dunbar

I Love To Dance

Beep Beep Repeat

26/04/2024

Native Harrow

Goin' Nowhere

Goin' Nowhere

26/04/2024

Fana Hues

Rental

Rental

22/05/2024

Ferris & Sylvester

Rain

Rain

05/01/2024

Slash, Gary Clark Jr.

Crossroads feat. Gary Clark Jr.

Orgy of the Damned

17/05/2024

The The

Cognitive Dissident - Single Version

Cognitive Dissident

17/05/2024

Samantha Clemons

Spectacle

Spectacle

09/02/2024

The Mystix, Luther Dickinson

You're the Best Lover

You're the Best Lover

10/05/2024

The Warning

Burnout

Burnout

17/05/2024

Tommy Richman

MILLION DOLLAR BABY

MILLION DOLLAR BABY

26/04/2024

Jordan Rakei

Trust

The Loop

10/05/2024

Cults

Crybaby

Crybaby

23/04/2024

Elmiene

Sweetness

Sweetness

26/04/2024

Aaron Frazer

Payback

Payback b/w Into The Blue

10/04/2024

Joywave

Swimming In The Glow

Permanent Pleasure

17/05/2024

Pete Josef

Defence

Defence EP

24/05/2024

Skylar Simone

Shiver

Shiver

03/05/2024

Prince

Silver Tongue

Silver Tongue

24/05/2024

Joe Ely, Bruce Springsteen

Odds of the Blues (feat. Bruce Springsteen)

Odds of the Blues (feat. Bruce Springsteen)

22/05/2024

Pete Brown, Eric Clapton

The Shadow Club

The Shadow Club

24/05/2024

Giordana Angi, Sting

il nostro amore

she's so great

24/05/2024

The Steel Wheels

Past The Breaks

Past The Breaks (Extended Version)

20/05/2024

Ezéchiel Pailhès

Ferveur

Ventas Rumba

17/05/2024

Ben Platt, Brandy Clark

Treehouse (feat. Brandy Clark)

Treehouse

17/05/2024