Allman Brothers Band : Ποιος διάσημος μουσικός δεν τους συμπάθησε ποτέ

At Fillmore East-Allman Brothers (1971)

Εντύπωση είχαν προκαλέσει τότε οι δηλώσεις του γνωστού κιθαρίστα

Οι Allman Brothers Band υπήρξαν ένα τεράστιο κεφάλαιο του southern rock, αλλά και του ροκ γενικότερα. Γνωστοί για τις χαρακτηριστικές μελωδίες τους, αλλά και τα "ατέλειωτα" jam sessions τόσο στους δίσκους, όσο κυρίως στις live εμφανίσεις τους. Ήταν αυτό ακριβώς το τελευταίο που έκαναν ένα από τους μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών, ουσιαστικά να μη τους αντέχει. Καθώς ο ίδιος του προσπάθησε να στήσει το μεγαλύτερο rock n roll party, μέσα από τραγούδια τριών και τεσσάρων λεπτών.

Μιλώντας πριν από χρόνια στο Guitar World Magazine, ο σπουδαίος Eddie Van Halen έλεγε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα συνεργαζόταν με άλλο κιθαρίστα :
"Ποτέ δε θα έπαιζα με άλλον κιθαρίστα, καθώς παράγω αρκετό ήχο από μόνος μου. Αυτό που αγαπούσα σε γκρουπ όπως οι Cream είναι πως ο καθένας έκανε το μέγιστο και άκουγες μόλις τρεις ανθρώπους να κάνουν όλον αυτό τον θόρυβο, και μπορούσες να ακούσεις τον καθένα ξεχωριστά. Το feeling των Allman Brothers είναι κάτι που δε μου ταίριαξε ποτέ. Ο Duane Allman έπαιζε εξαιρετική slide κιθάρα, αλλά αδιαφορούσα πάντα για τον Dickey Betts. Η μουσική τούς ήταν "χύμα" και "ατιμέλητη" για τα γούστα μου.

Πέρα από το προσωπικό γούστο, τόσο οι Van Halen όσο και οι Allman Brothers Band αποτελούσαν και αποτελούν τεράστια κεφάλαια στη ροκ ιστορία.