Black Sabbath : Όταν ο Ozzy είπε στον Tony Iommi να "τελειώσει" το συγκρότημα

Paranoid - Black Sabbath

Η "δύσκολη" περίοδος των Black Sabbath στα τέλη της δεκαετίας του 80

Το 1987 κατέφτασε στις τάξεις των Black Sabbath ένας σπουδαίος τραγουδιστής, ο οποίος φυσικά είχε το πολύ δύσκολο έργο να διαδεχθεί εξαιρετικούς και δημοφιλείς τραγουδιστές όπως ο Ozzy Osbourne, ο Ronnie James Dio και ο Ian Gillan. Ο Tony Martin, περί ου ο λόγος, κυκλοφόρησε μαζί με τους Sabbath πέντε ιστορικά albums, τέσσερα εκ των οποίων έγιναν box set που ανέβηκε πρόσφατα στα ράφια των δισκοπωλείων. Πρόκειται για τα Headless Cross. (1989), Tyr (1991), Cross Purposes (1994) και Forbidden (1995), με το box set να ονομάζεται Anno Domini 1989-1995. Σε πρόσφατη συνέντευξη στο Classic Rock, οι Tony Iommi και Tony Martin μίλησαν για εκείνη την περίοδο και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, με τις μειωμένες πωλήσεις και τις περιοδείες που κόβανε λιγότερα εισιτήρια. Με τα λόγια του Iommi : "Τα παρατάς, ή παλεύεις. Κι εγώ δε θα τα παρατούσα. Είναι ο χαρακτήρας μου, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πάντα θέλω να συνεχίζω".

Ωστόσο υπήρξε μια πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση του τότε drummer των Black Sabbath, Cozy Powell (RIP). Μιλώντας στο περιοδικό RAW το 1990 και αναφερόμενος στον Ozzy Osbourne και τη σύζυγο/manager του Sharon, ο Powell είπε :

"Η άλλη πλευρά θα προτιμούσε τους Sabbath να τελειώσουν ώστε να συνεχίσουν με τις καριέρες τους και να βγάλουν κανένα φράγκο από αυτές. Δυστυχώς όμως δεν πρόκειται να απομακρυνθούμε και να πεθάνουμε έτσι εύκολα".

Η απάντηση του Ozzy Osbourne ήρθε άμεσα μέσω ενός fax στο RAW, όπου έλεγε πως ο "Κύριος Black Sabbath και τα 3 τσιράκια του υποτιμούν το συγκρότημα", ενώ απευθυνόμενος στον Iommi είπε :

"Δεν με νοιάζει τι σύνθεση έχεις στο συγκρότημα, μπορείς να έχεις οποιονδήποτε από τον Dio μέχρι τον Pavarotti και δεν θα είναι ποτέ Sabbath. Μην υποτιμάς αυτό το συγκρότημα, Τόνι, προχώρα".

Μιλώντας σήμερα στο Classic Rock ο Iommi θα πει πως δε θυμάται αυτό το γράμμα. "Υπήρχε πού κακό αίμα αλλά περασμένα ξεχασμένα. Με τον Ozzy έχουμε περάσει πολλά, έπαιξα στο τελευταίο του album, είμαστε σε επαφή κάθε εβδομάδα. Ο τρόπος που άλλαξαν τα πράγματα είναι τρελός πραγματικά".

Με πληροφορίες του Loudersound.