Metallica : "Το ότι ο Lemmy δε βρίσκεται στο Rock & Roll Hall of Fame είναι μια παρωδία"

Ο James Hetfield μίλησε για διάφορα στο "The Metallica Report"

Στο γνώστο podcast που αφορά τους Metallica, ο τραγουδιστής/κιθαρίστας του γκρουπ James Hetfield μίλησε μεταξύ άλλων για το νέο του τατουάζ, που ως γνωστό έγινε από τις στάχτες του εκλιπόντος Lemmy των Motorhead. Ο Hetfield είπε χαρακτηριστικά :

"Μου έδωσαν λίγο από τις στάχτες του Lemmy και μια μικρή ασημένια σφαίρα που ήταν σαν περιδέραιο. Ο ασημένιος σταυρός και ο άσος μπαστούνι. Έτσι λοιπόν ο Lemmy μπορεί ακόμα να κάνει χειρονομίες προς τον κόσμο, μέσω εμού. Είναι και ένας τρόπος να θυμίζω στον εαυτό μου τι έμπνευση έχει υπάρξει για μένα. Τι να κάνω και τι να μην κάνω."

Όσον αφορά την ένταξη των Motorhead στο Rock and Roll Hall of Fame, ο Hetfield είπε τα εξής : "Το τατουάζ είναι μια έκφραση σεβασμού στον Lemmy, αντί πχ να είναι μέλος του RNR Hall of Fame, κάτι που εξακολουθεί να με εξοργίζει. Το πιο ροκ εν ρολ άτομο σε αυτόν τον πλανήτη δεν βρίσκεται στο Rock and Roll Hall of Fame, κάτι που αποτελεί παρωδία, κρίμα. Είναι ένα είδος ασέβειας προς το ροκ εν ρολ, βασικά."

Οι Metallica υπήρξαν φίλοι με τον Lemmy, με τον τελευταίο να έχει ανέβει στη σκηνή πολλές φορές μαζί τους ώστε να αποδώσει κλασικά τραγούδια των Motorhead.