The Killers : Σημαντική διάκριση για το Mr Brightside

Photo by Anton Corbijn

Το Mr Brightside ξεπέρασε και επίσημα το Wonderwall και έγινε επίσημα το μεγαλύτερο single όλων των εποχών στο Η.Β., που δεν έχει φτάσει στο νο.1

Ήταν το 2004 και το Mr Brightside ήταν το ντεμπούτο single για τους The Killers. 20 χρόνια αργότερα, με πολλά εκατομμύρια ακροάσεις, streams και views, το τραγούδι είναι το πλέον επιτυχημένο single στην Ιστορία, που δεν έχει φτάσει στο νο.1. Σήμερα τα charts επιβεβαιώνουν πως είναι το μακροβιότερο single στα 100 πρώτα, το οποίο έχει φτάσει μέχρι το top 10. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε το Wonderwall των Oasis, που είχε φτάσει ως τη δεύτερη θέση των charts.

Το Mr Brightside έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στη βρετανική ποπ κουλτούρα, μετατρέποντας τους The Killers από το Λος Άντζελες σε Βρετανούς κατά κάποιο τρόπο. Το συγκρότημα αναμένεται να γιορτάσει αυτή την επιτυχία με τους fans τους σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ιρλανδία, κατά την περιοδεία Rebel Diamonds που θα λάβει χώρα αυτό το καλοκαίρι με 16 ημερομηνίες κλεισμένες μέχρι σήμερα. Ανάμεσα τους 4 βραδιές στο Co-Op Live του Manchester και 6 στο The O2 του Λονδίνου.