Metallica : Οι αναμνήσεις του Robert Trujillο από την audition και τις πρώτες μέρες

Wikimedia Commons / 20 minutos

Ο Trujillo είναι πλέον ο μακροβιότερος μπασίστας των Metallica

Μιλώντας σε συνέντευξη με την Nikki Blakk του 107.7 The Bone, ο μπασίστας των Metallica, Robert Trujillo, θυμήθηκε τις πρώτες του ημέρες με το συγκρότημα, καθώς και τις συναυλίες που θα ακολουθούσαν ως support στο album "St. Anger". Ο Trujillo είπε χαρακτηριστικά τα εξής :

"Αυτό που θυμάμαι περισσότερο είναι πως δεν ήξερα ποιο θα είναι το setlist κάθε βράδυ, ήταν σχετικά χαλαρό. Και δεν ξέρω αν αυτό γινόταν σκόπιμα ή αν ήμασταν τόσο κουρασμένοι ή ο Lars ως υπεύθυνος για το set list ήταν τόσο άσχημα ψυχολογικά που απλά δεν μπορούσε να μπει ακριβώς τι θα παίζαμε. Έτσι μάθαινα τραγούδια όπως το Phantom Lord επί τόπου. Το οποίο οι Metallica είχαν να παίξουν πολύ καιρό. Οπότε υπήρχε όλη αυτή η πίεση και η ενέργεια μέσα μου, η πίεση του νέου μπασίστα αλλά και κάποιου που έπρεπε να μάθει ένα τραγούδι, το απόγευμα πριν από τη συναυλία όπου θα το έπαιζε". Συνέχισε δε λέγοντας πως "Κάποια στιγμή είπα πως Θα ξεφύγω από το δρόμο μου για να μάθω τραγούδια που δεν παίζουμε και δεν είναι καν στο ραντάρ. Θα μάθω το Dyers Eve πχ."

Οι πρώτες συναυλίες του Trujillo με το γκρουπ ήταν το Μάιο του 2003, στο θρυλικό Fillmore του Σαν Φρανσίσκο και για λογαριασμό αποκλειστικά του fan club των Mettalica, ως support στο τότε νέο album. Θυμηθείτε εδώ την audition του Robert Trujillo: