Ο Paul McCartney μοιράζεται άβολες στιγμές από τις πρώτες ημέρες των Beatles

Paul McCartney - Waterfalls & Coming Up (1980)

Οι επιδόσεις του McCartney στην κιθάρα και τα μαθήματα στον Lennon

"Παίζαμε ένα live και ένιωθα σαν να έπαιζα για πρώτη φορά, παρόλο που ήμουν lead κιθαρίστας. Σε ένα σημείο, ο John κρατούσε το ρυθμό και έγω έπρεπε να παίξω solo κιθάρας. Και πάγωσα κανονικά, δεν μπορούσα να κουνήσω τα δάχτυλα μου. Ήταν τόσο ντροπιαστικό. Οι όποιες ικανότητες μου ως lead κιθαρίστας εξαφανίστηκαν εκείνη τη στιγμή και σκέφτηκα ότι Ok δεν το ξανακάνω αυτό, δεν κάνω για αυτό το πράγμα, δεν είμαι καλός."

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον ίδιο τον Paul από το γνωστό podcast Paul McCartney: A Life in Lyrics. Το οξύμωρο είναι πως αρχικά ο Lennon προσκάλεσε τον McCartney να παίξουν μουσική μαζί, έχοντας εντυπωσιαστεί από τις ικανότητες του στην κιθάρα. Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με τον McCartney, ήταν αυτός που έμαθε στον Lennon να παίζει συγχορδίες στην κιθάρα, καθώς είχε μάθει μόνο τις αντίστοιχες στο μπάντζο, από τη μητέρα του.

Σήμερα η σχέση του Paul με τις κιθάρες είναι πολύ διαφορετική : " Πάντα λέγαμε πως όταν κάθεσαι με μια κιθάρα να γράψεις ένα τραγούδι, της λες τα μυστικά σου, τα οποία τότε γίνονται ένα τραγούδι για τον κόσμο. Όταν είσαι μόνος σου μαζί της, η κιθάρα είναι ο έμπιστος φίλος σου. Αντίθετα όταν κάθεσαι σε ένα πιάνο, είναι σαν να το σπρώχνεις μακριά. Είναι δύο εντελώς διαφορετικές ενέργειες".