Πρόκριση του Έλληνα Συνθέτη Τάσου Πέτσα σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Σύνθεσης

Η σύνθεση του βραβευμένου έλληνα συνθέτη Τάσου Πέτσα (Tasos P.) με τίτλο «BabyLove» προκρίθηκε στον Ημιτελικό του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Σύνθεσης «International Songwriting Competition» στο Nashville των Ηνωμένων Πολιτειών στην κατηγορία R&B Soul, στο σημαντικότερο διαγωνισμό διεθνώς για τους συνθέτες.

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο τύπου η σύνθεση ξεχώρισε ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες συμμετοχές, όπου τελικά προκρίθηκε μόνον το 15%. Στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απαρτίζουν σημαντικές προσωπικότητες   της  παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως οι διάσημες τραγουδίστριες Mariah Carey και  Jennifer Hudson, ενώ ανάμεσα στους νικητές του είναι ένας μεγάλος αριθμός κατόχων Grammy και καλλιτεχνών που κυριαρχούν στα charts. 

Να θυμίσουμε πως ο Tasos P, ο οποίος από πέρυσι το καλοκαίρι έγινε παράλληλα  και μέλος της επιτροπής ψηφοφορίας των ετήσιων μουσικών βραβείων Grammy Awards, έφθασε στον ημιτελικό του ίδιου διαγωνισμού άλλες δύο φορές. Πέρυσι με την instrumental σύνθεσή του «Angel Of Mine» στην κατηγορία Instrumental και πρόπερσι με το γαλλόφωνο τραγούδι «Été D’Amour» στην
κατηγορία World Music. 

Το τραγούδι «BabyLove» είχε κυκλοφορήσει από την FM Records το Φεβρουάριο του 2019, σε μουσική και παραγωγή του ίδιου του δημιουργού, σε στίχους του Χρήστου Κουτρουφίνη, mixing & mastering από το Γιώργο Λαζάρου και με φωνητικά από την αμερικανίδα τραγουδίστρια της soul Genevieve από τη Βαλτιμόρη. Το τραγούδι τότε είχε μπει στις τάσεις του YouTube, ανέβηκε στο Top-10 του ελληνικού IFPI Digital Singles Chart καθώς επίσης και στο Top-20 του Βρετανικού iTunes Chart στην κατηγορία R&B Soul. 

Δείτε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων :
https://www.songwritingcompetition.com/winners

Ακούστε το τραγούδι : 

Video Url