Look Through My Window-Mamas and The Papas

Γράφτηκε το 1964, κυκλοφόρησε το 1966 και είναι στο άλμπουμ του 1967 Deliver, πήγε μέχρι το Νο 24 στις ΗΠΑ

Το " Look Through My Window " είναι ένα τραγούδι που ηχογραφήθηκε από το αμερικανικό φωνητικό συγκρότημα Mamas & the Papas .

Γράφτηκε από τον John Philips το 1964 κατά τη διάρκεια ενός προσωρινού χωρισμού από τη σύντροφό του, Michelle Phillips . Το τραγούδι εμπνεύστηκε από το γεγονός ότι αν και ο John πίστευε ότι η Michelle ήταν έξω στην Καλιφόρνια, στην πραγματικότητα ήταν λίγα τετράγωνα μακριά στο Greenwich Village . 

Ήταν το βασικό σινγκλ από το τρίτο άλμπουμ του γκρουπ The Mamas & The Papas Deliver . Αφού και τα 3 προηγούμενα σινγκλ του γκρουπ έφτασαν στο Top 5 στο Top 100 Chart του Billboard στις ΗΠΑ, οι προσδοκίες ήταν υψηλές.

Παραδόξως, το τραγούδι έφτασε στην κορυφή του νούμερου 24 στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν κατάφερε να μπει στα chart στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ως αποτέλεσμα, - όπως αφηγείται ο John Phillips στην αυτοβιογραφία του, Papa John - πάρθηκε η απόφαση να κυκλοφορήσει άλλο ένα single από το δεύτερο άλμπουμ του γκρουπ.

Η Cash Box είπε ότι είναι μια "soft-rocker, πλήρης με την πλούσια προπόνηση ork που έχει γίνει το σήμα κατατεθέν τους" που πίστευαν ότι θα ήταν ένας "σίγουρη κερδοφορία". Η Record World το περιέγραψε ως ένα «κυκλοθυμικό ροκ κομμάτι για τη μοναξιά». 

Video Url