H Μαρία Φαραντούρη μιλάει για την πολυομυελίτιδα - «Πήγα να περπατήσω και δεν μπορούσα»

Μαρία Φαραντούρη /©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

H Μαρία Φαραντούρη σε συνέντευξή της στο “Marie Claire” μίλησε για την πολυομυελίτιδα με την οποία ήρθε αντιμέτωπη.

«Στην εποχή μου, όχι. Πάρτε εμένα που είχα την πολιομυελίτιδα. Δεν γινόταν καν υπαινιγμός! Τίποτα! Ποτέ! Το συνήθιζαν ότι μπορεί να υπάρχουν και παιδιά που να μη βλέπουν, να μην ακούν καλά ή που να έχουν, όπως εγώ, μια μικρή ανισορροπία στο περπάτημα», περιέγραψε η Μαρία Φαραντούρη.

«Θυμάμαι ότι δεν άφηναν τους γονείς μου να μπουν μέσα στο νοσοκομείο. Με έβλεπαν από ένα παράθυρο και φώναζαν “Μαιρούλα, Μαιρούλα!”. Ήμουν έναν χρόνο στο Παίδων. Μετά που γύρισα στο σπίτι, δεν μιλούσα. Ξέρετε τι σημαίνει να αποχωρίζεσαι δύο χρόνων τους γονείς σου; Σιγά-σιγά με την αγάπη και την αγκαλιά τους άρχισα να μιλάω. Είχα έναν πολύ ευαίσθητο πατερούλη. Κεφαλλονίτη. Και όταν ερχόταν από τη δουλειά στο σπίτι μας, στη Νέα Ιωνία, με έπαιρνε στα πόδια του, έπινε το κρασάκι του και μου τραγουδούσε», εξομολογήθηκε η Μαρία Φαραντούρη.

«Το έχω δουλέψει, το έχω αναλύσει με ειδικό. Και ασφαλώς πάντα σε συνοδεύει μία ανασφάλεια. Δεν μπορούσα π.χ. το σκοτάδι. Πάθαινα πανικούς. Αλλά σιγά-σιγά το ξεπέρασα και χάρη σε αυτή την όμορφη συντροφικότητα με τον Τηλέμαχο, αισθάνθηκα μια ασφάλεια. Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές. Γιατί, ξέρετε, η πολιομυελίτιδα δεν σε εγκαταλείπει ποτέ», είπε η Μαρία Φαραντούρη.