Hikaru Utada - Naniirodemonai Hana (A Flower of No Color)

Γεννήθηκε στις ΗΠΑ από Γιαπωνέζους γονείς, είναι όμως δημοφιλής στην Ιαπωνία.

Η Utada ξεκίνησε να γράφει μουσική και στίχους από νεαρή ηλικία και συχνά ταξίδευε στο Τόκιο εξαιτίας της δουλειάς του πατέρα της. Συνεπώς, υπέγραψε συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία Toshiba-EMI και, με το καλλιτεχνικό όνομα Cubic U, η Utada κυκλοφόρησε τον αγγλόφωνο πρώτο δίσκο της Precious στις αρχές 1998, αλλά δεν είχε εμπορική επιτυχία.

Την επόμενη χρονιά, επηρεασμένη από την R&B και την dance-pop μουσική, ο ιαπωνικός πρώτος δίσκος της First Love κυκλοφόρησε και έγινε αμέσως επιτυχία. Χάρη στην επιτυχία των singles "Automatic", "Time Will Tell" και "Movin' On Without You", ο δίσκος πούλησε δυο εκατ. αντίτυπα την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του στην Ιαπωνία, κατέκτησε την κορυφή των Oricon charts για έξι συνεχόμενες εβδομάδες και πούλησε έξι ακόμα εκατομμύρια αντίτυπα καθ'όλο το υπόλοιπο 1999.

Στο τέλος της δεκαετίας του 2000, η Utada χαρακτηρίστηκε ως "η καλλιτέχνης της δεκαετίας με την μεγαλύτερη επιρροή" στην ιαπωνική μουσική σκηνή από τους The Japan Times. Η εμπορική επιτυχία της Utada την έχει κάνει μια από τους καλλιτέχνες με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών στην Ιαπωνία με περισσότερους από 37 εκατ. δίσκους να έχουν πουληθεί από το ξεκίνημα της καριέρας της στα τέλη της δεκαετίας 1990. Δώδεκα singles της έχουν καταλάβει την πρώτη θέση στο Oricon Singles Chart ενώ δέκα δίσκοι της έχουν γίνει chart-toppers.

Έξι κυκλοφορίες της βρίσκονται μεταξύ των δίσκων με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών στην Ιαπωνία ; μεταξύ των οποίων First Love, Distance και Deep River, που βρίσκονται στο top ten των δίσκων με τις καλύτερες πωλήσεις στην μουσική ιστορία της Ιαπωνίας.

Επιπλέον, είναι περισσότερο γνωστή στο διεθνές κοινό για τους στίχους και την μουσική σε τέσσερα video games (Kingdom Hearts: "Simple and Clean", "Sanctuary", "Don't Think Twice" και "Face My Fears").

ο First Love έγινε ο δίσκος με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών στην χώρα.

Video Url