Ο Kanye West κατηγορείται ότι έκλεψε τη μελωδία από το «I Feel Love» της Donna Summer

©Wikimedia Commons

Ο Kanye West κατηγορείται από το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία της Donna Summer, ότι χρησιμοποίησε το τραγούδι του 1977«I Feel Love», χωρίς άδεια.

Video Url

 

Ο Αμερικανός ράπερ κυκλοφόρησε το κοινό του άλμπουμ με τον Ty Dolla $ign, «Vultures 1», την περασμένη Παρασκευή, το πρώτο από τα τρία LP, που θα αποτελέσουν πρότζεκτ.

Σύμφωνα με το Billboard, ο Ye φαίνεται να χρησιμοποίησε τη μελωδία από το «I Feel Love» της Donna Summer ως υπόκρουση στους στίχους του τραγουδιού «Good (Don’t Die)» («Oh, I’m Alive, I’m Alive, I’m Alive»).

Video Url

 

Σε ανάρτηση στον λογαριασμό στο Instagram του ιδρύματος, ο Κάνιε Γουέστ κατηγορείται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και επισημαίνεται ότι ενώ ο ράπερ είχε ζητήσει να εντάξει απόσπασμα από το τραγούδι, δεν του παραχωρήθηκε άδεια, αλλά συνέχισε ούτως ή άλλως.

«Ο Κάνιε Γουέστ… ζήτησε άδεια να χρησιμοποιήσει το τραγούδι της Ντόνα Σάμερ «I Feel Love», του αρνήθηκαν… άλλαξε τις λέξεις, έβαλε κάποιον να το τραγουδήσει ή χρησιμοποίησε Τεχνητή Νοημοσύνη, αλλά είναι I Feel Love… παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων!!!», αναφέρεται στην ανάρτηση.