Τα Βρετανικά μουσικά βραβεία ζούνε στον δικό τους κόσμο κι εμείς στον δικό μας

Εδώ και αρκετά χρόνια τα Βρετανικά βραβεία είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου, συνέχεια υποψηφιότητες με Βρετανούς μαύρους καλλιτέχνες από τον χώρο της ραπ οι οποίοι δεν έχουν καμία προοπτική και ποτέ δεν κάνουν τίποτα εκτός Βρετανίας.

Το ίδιο συμβαίνει και με την μαύρη μουσική η οποία δεν ανήκει στην ραπ, αλλά είναι πιο κοντά σε σόουλ και ρυδμ εντ μπλουζ με πραγματικά ταλαντούχους καλλιτέχνες οι οποίοι όμως δεν απολαμβάνουν την μεταχείριση που έχουν οι ράπερ στην Βρετανία και δεν είναι εύκολο να τους προβάλλουν οι Αμερικανοί που έχουν τους δικούς τους.

Στα υποψήφια εναλλακτικά ροκ συγκροτήματα οι Blur και οι Rolling Stones σε μια χρονιά που αμέτρητα ροκ σύνολα ή καλλιτέχνες έχουν παρουσιάσει εξαιρετικά άλμπουμ, προφανώς το ροκ δεν είναι στα πλάνα των μαύρων οι οποίοι θα είναι πλειοψηφία στις επιτροπές. 

Γι' αυτό και δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι, έχουμε παρουσία στην αρχή στα τσαρτ, αλλά μετά τα αγνοούν τα δημοφιλή ραδιόφωνα και ροκ καλλιτέχνες από νέους ανθρώπους, κυρίως γυναίκες, παίζουν μόνο στο διαδικτυακό ραδιόφωνο.

Κάποτε θα μπορούσαν να το καταλάβουν, αλλά προφανώς αυτοί που δίνουν τις κατευθύνσεις έχουν συγκεκριμένες επιθυμίες.

Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια, Little Simz, Calvin Harris, Dua Lipa, κλπ