Madonna: Δέχεται μηνύσεις από fan για τις καθυστερήσεις στα live της

©Instagram/Madonna

Fan της Madonna έχουν κινηθεί νομικά κατά της βασίλισσας της ποπ, υποστηρίζοντας πως οι πολλές καθυστερήσεις της στα live δεν οφείλονται σε απλές συμπτώσεις, αλλά αποτελεί παραπλανητική, εμπορική μέθοδο για την εξασφάλιση περισσότερων χρημάτων από την πώληση των εισιτηρίων.

Πιο συγκεκριμένα, το ζευγάρι από τη Νέα Υόρκη, Michael Fellows και Jonathan Hadden που  παρακολούθησαν τη συναυλία της Madonna's Celebration Tour τον Δεκέμβριο, υπέβαλαν μήνυση στο Ανατολικό Περιφερειακό Δικαστήριο της πόλης, κατηγορώντας την καλλιτέχνιδα, το Live Nation και τον συναυλιακό χώρο του Barclays Center για «ασυνείδητες, άδικες και/ή παραπλανητικές εμπορικές πρακτικές».

Οι Fellows και ο Hadden ανέφεραν ότι η συναυλία θα ξεκινούσε στις 20.30, αλλά η Madonna εμφανίστηκε μόλις δύο ώρες αργότερα - μεταξύ 22.45 και 23.00. Υποστήριξαν ότι οι άλλες δύο συναυλίες της στο Barclays Center καθυστέρησαν παρομοίως και όλες χωρίς προειδοποίηση.

Με αποτέλεσμα οι συναυλίες να τελειώνουν πολύ αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα, οι ενάγοντες ισχυρίστηκαν ότι «ήρθαν αντιμέτωποι με περιορισμένες δημόσιες συγκοινωνίες και αυξημένο κόστος δημόσιας και ιδιωτικής μεταφοράς».

«Επιπλέον, πολλοί κάτοχοι εισιτηρίων που παρακολούθησαν συναυλίες το βράδυ της εβδομάδας έπρεπε να ξυπνήσουν νωρίς για να πάνε στη δουλειά τους ή/και να αναλάβουν τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις την επόμενη μέρα», ανέφερε η μήνυση.

Σύμφωνα με τη μήνυση, οι ενέργειες των κατηγορουμένων αποτελούσαν «όχι απλώς παραβίαση των συμβολαίων τους ... αλλά και αυθαίρετη άσκηση ψευδούς διαφήμισης [και] παραπλανητική δήλωση από αμέλεια».

Ισχυρίζονται επίσης, ότι λιγότεροι θαυμαστές θα πλήρωναν για εισιτήρια αν ήξεραν ότι η Madonna δεν θα ξεκινούσε μετά τις 22:30 και ότι οι διοργανωτές πούλησαν περισσότερα εισιτήρια διαφημίζοντας την ώρα έναρξης στις 20:30.

Οι καθυστερήσεις της Madonna είναι πολλές και δεν περιορίζονται μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τ0 2016, στη Μελβούρνη, στο μοναδικό live της, Tears of a Clown, στο Forum Theatre, εμφανίστηκε με περισσότερες από  τέσσερις ώρες καθυστέρηση. Την ίδια χρονιά, άφησε τους θαυμαστές να περιμένουν για περισσότερες από δύο ώρες στη συναυλία της Rebel Hearts στο Brisbane Entertainment Centre. 

Προς το παρόν αναμένεται η νομική απάντηση από την πλευρά του Live Nation, του συναυλιακου χώρου  στο Barclays Center και των εκπροσώπων της Madonna.