John Lennon : Το τραγούδι των Beatles που θεωρούσε πως θα ακουγόταν έναν αιώνα μετά

Instagram @thebeatles

Το τραγούδι για το οποίο ο Lennon πίστευε πως θα κρατούσε το ενδιαφέρον του κόσμου, ακόμα και 100 χρόνια αργότερα.

Ο John Lennon δε μασούσε ποτέ τα λόγια του. Ανάμεσα σε άλλα, ήταν κι αυτός ο οποίος δε δίσταζε να μιλήσει ανοιχτά για ατέλειες της μουσικής των Beatles, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους πολλές φορές, ακόμα και για τραγούδια που ο κόσμος θεωρούσε κλασικά, αλλά ο ίδιος μέτρια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η άποψη του ότι το Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band έγινε πολύ πιο δημοφιλές από όσο του άξιζε. 

Μετά το θάνατο του manager τους Brian Epstein ωστόσο, ήταν το Magical Mystery Tour που σήμανε την ουσιαστική αλλαγή στον ήχο των Σκαθαριών, με την προβολή της ταινίας να γίνεται talk of the town και ένα τραγούδι να ξεχωρίζει ιδιαίτερα. Γραμμένο ύστερα από μία εμπειρία του Lennon με Acid, το "I am the Walrus" θα γινόταν ένα από τα πλέον διάσημα τραγούδια του συγκροτήματος, κατά την ψυχεδελική τους περίοδο, ένα σημείο αναφοράς για το δεύτερο μισό της καριέρας τους. 

 

Μιλώντας για το τραγούδι, ο Lennon σκέφτηκε πως είχε τη δυνατότητα να μείνει κάτι παραπάνω από κλασικό, υπεραιωνόβιο όπως θα πει, λέγοντας πιο συγκεκριμένα : "Το Magical Mystery Tour ήταν από τις πλέον αγαπημένες μου δουλειές, ακριβώς γιατί ήταν τόσο περίεργο. Το I am the Walrus είναι από τα αγαπημένα μου τραγούδια γιατί προέκυψε με φυσικό τρόπο, αλλά και επειδή ορισμένα μέρη του θα κρατούσαν το ενδιαφέρον του κόσμου, ακόμα και 100 χρόνια αργότερα.".

Συνδυάζοντας μονοφωνικό και στερεοφωνικό σύστημα ηχογράφησης, το I am the Walrus θα στεκόταν πολύ ψηλά στα αριστουργήματα του ψυχεδελικού ροκ της πενταετίας 65-70, παρά το γεγονός ότι περιορίστηκε σε b-side, για το single του τραγουδιού "Hello, Goodbye".