Πινακίδα της οδού Πένι Λέιν που εκλάπη πριν από 47 χρόνια επιστράφηκε στο Λίβερπουλ

Πινακίδα της οδού Πένι Λέιν (Penny Lane) την οποία έκλεψαν μεθυσμένοι σπουδαστές επιστράφηκε στο Λίβερπουλ, 47 χρόνια μετά την κλοπή.

Η πινακίδα αφαιρέθηκε το 1976, εννέα χρόνια αφότου ο δρόμος έγινε διάσημος, όταν κυκλοφόρησε το ομώνυμο single των Beatles.

Νωρίτερα φέτος, ένας ανώνυμος πρώην φοιτητής επικοινώνησε με το Μουσείο «The Beatles Story» και είπε ότι ήθελε να στείλει την πινακίδα «εντελώς ανέγγιχτη» πίσω στην πόλη.

Ο άνδρας, ο οποίος περιέγραψε τους κλέφτες ως «τελειωμένους» όταν έκλεψαν την πινακίδα είπε: «Θέλω να την επιστρέψω στην πόλη, όπου πέρασα έξι πολύ χαρούμενα χρόνια ως φοιτητής, προπτυχιακός και μετά μεταπτυχιακός και συνάντησα την επί 44 χρόνια σύζυγό μου».

Ο δήμαρχος του Λίβερπουλ, Στιβ Ρόδεραμ δήλωσε: «Η οδός Penny Lane είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένας απλός δρόμος που ενέπνευσε ένα τραγούδι όλα αυτά τα χρόνια - είναι μια μουσική χρονοκάψουλα που απαθανατίστηκε από αυτά τα τέσσερα αγόρια που συγκλόνισαν τον κόσμο».

«Αλλά το αληθινό νόημα του τραγουδιού δεν βρίσκεται στο όνομα του δρόμου ή στην πινακίδα - είναι τα αξιοθέατα και οι χαρακτήρες που θυμόταν ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ από την εποχή που μεγάλωσε εδώ.

Είναι η νοσοκόμα, ο τραπεζίτης, ο πυροσβέστης και ο κουρέας που όλοι έδωσαν πνοή στον δρόμο - είναι ο πραγματικός θησαυρός της οδού Penny Lane» υπογράμμισε παρουσιάζοντας την πινακίδα.

Video Url