Ποιο ροκ συγκρότημα έχει πουλήσει τα περισσότερα άλμπουμ; 183 εκατομμύρια μόνο στις ΗΠΑ

Photo by Unsplash / Markus Spiske

Ποιο ροκ συγκρότημα έχει πουλήσει τα περισσότερα άλμπουμ; Η απάντηση είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα και δημοφιλή ροκ συγκροτήματα στον κόσμο - πράγμα που είναι απολύτως λογικό, φυσικά.

Στην κατηγορία των συγκροτημάτων που έχουν πουλήσει περισσότερα από 40 εκατομμύρια αντίτυπα ενός μόνο άλμπουμ παγκοσμίως, έχουμε μπάντες όπως οι AC/DC, οι Pink Floyd και οι Eagles. Οι AC/DC με το «Back in Black», οι Pink Floyd με το «The Dark Side of the Moon» και οι Eagles με το «Greatest Hits (1971–1975)» και το «Hotel California» το καθένα. Αλλά, όταν εξετάζουμε τις συνολικές πωλήσεις ολόκληρης δισκογραφίας, υπάρχει μια μόνο ροκ μπάντα που τις ξεπερνά όλες.

Θέλετε να μαντέψετε; Αν δεν το έχετε καταλάβει μέχρι τώρα - είναι οι Beatles. Τα Σκαθάρια έχουν πουλήσει την περισσότερη μουσική συνολικά, κάτι που δεν προκαλεί σοκ, αφού οι Beatles ήταν ένα από τα πιο εμβληματικά και επιτυχημένα συγκροτήματα στην ιστορία της μουσικής.

Θα υπάρξει όμως οποιοδήποτε άλλο ροκ συγκρότημα ή καλλιτέχνης που θα ξεπεράσει τη τρομερή επιτυχία των Beatles; Μπορεί να μην συμβεί ποτέ.

Οι Beatles έχουν πουλήσει τα περισσότερα άλμπουμ παγκοσμίως

Από το 2019, οι Beatles έχουν πουλήσει 600 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, όπως αναφέρει το Classics Du Jour και αρκετοί άλλοι, με 183 εκατομμύρια πωλήσεις μόνο στις ΗΠΑ.

Αυτό είναι με διαφορά το ροκ συγκρότημα με τις υψηλότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Για να μην αναφέρουμε, μια ακόμη επιτυχία τους. Τα τέσσερα Σκαθάρια από το Λίβερπουλ της Αγγλίας, κατείχαν επίσης τις πέντε πρώτες θέσεις στο Billboard 100 τον Απρίλιο του 1964. (Πράγμα που μόνο δύο σύγχρονοι σούπερ σταρ έχουν από τότε πετύχει αυτό το κατόρθωμα - ο Drake και η Taylor Swift), ενώ τα πλατινένια και τα χρυσά άλμπουμ του συγκροτήματος είναι αμέτρητα.

Έχει πλησιάσει κανείς τις πωλήσεις τους;

Και όσων αφορά άλλους καλλιτέχνες που πλησιάζουν τα ρεκόρ των Beatles, λίγοι μόνο έχουν πουλήσει 250 εκατομμύρια ή περισσότερους δίσκους παγκοσμίως - Elvis Presley, Michael Jackson, Elton John, Queen, Madonna και Led Zeppelin.

Πώς πούλησαν τόσο πολύ οι Beatles;

Ίσως οφείλεται στο ότι ήταν πρωτοπόροι της μουσικής βιομηχανίας, ξεπερνώντας τα όρια της ροκ και της ποπ. Προσπαθούσαν να εξελίξουν συνεχώς τον ήχο τους, πειραματιζόμενοι με διαφορετικά είδη μουσικής, ενώ ταυτόχρονα εισήγαγαν πρωτοποριακές τεχνικές ηχογράφησης. Φυσικά, είχαν και την μοναδική συνεργασία του John Lennon και του Paul McCartney - δύο από τους μεγαλύτερους συνθέτες τραγουδιών στον κόσμο.

Αλλά, η πολιτιστική τους επίδραση είναι ίσως ο μεγαλύτερος λόγος για τον οποίο οι Beatles μπόρεσαν και είχαν τέτοια τρομακτική εμπορική επιτυχία. Εμφανίσθηκαν σε μια εποχή που μία ροκ μπάντα ως «δημιουργική ομάδα» δεν υπήρχε καν. Οι Beatles έδειξαν κυριολεκτικά στον κόσμο και σε κάθε οπαδό που τους ακολουθούσε, πώς λειτουργεί επιτυχημένα ένα ροκ συγκρότημα. 

 

Video Url