Kamala Harris για τα 50 χρόνια hip-hop : «Το hip-hop είναι η απόλυτη αμερικανική μορφή τέχνης»

Instagram @bossipofficial

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Kamala Harris, παρουσίασε μια εκδήλωση γεμάτη celebrities για τον εορτασμό της 50ης επετείου του hip-hop στην επίσημη κατοικία της στην Ουάσιγκτον, το Σάββατο, με εμφανίσεις από τους Lil Wayne, Common και MC Lyte.

Ο εορτασμός «50 Years of Hip-Hop», που συγχρηματοδοτήθηκε από το Black Music Collective της Recording Academy και το Live Nation Urban, αναγνωρίστηκε ως το «πρώτο hip-hop house party στο γραφείο της αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών» με την Kamala Harris να εκκινεί το πάρτυ πριν παραχωρήσει το μικρόφωνο στον κωμικό, Deon Cole.

«Το hip-hop είναι η απόλυτη αμερικανική μορφή τέχνης», δήλωσε η αντιπρόεδρος στην ομιλία της. «Το hip-hop διαμορφώνει κάθε πτυχή της λαϊκής κουλτούρας της Αμερικής και αντανακλά την απίστευτη ποικιλομορφία και την εφευρετικότητα του αμερικανικού λαού. Συνδυάζει ρυθμούς από την ήπειρο της Αφρικής, από την Καραϊβική, από τη Λατινική Αμερική, με ήχους soul και gospel και R&B και funk για να δημιουργήσει κάτι εντελώς νέο».

«Και για να είμαστε σαφείς, η κουλτούρα του hip-hop είναι η κουλτούρα της Αμερικής», πρόσθεσε. «Λέει ιστορίες που δεν εμφανίζονται στις ειδήσεις. Αλλά, όπως είπε κάποτε ο σπουδαίος Chuck D, το rap είναι το CNN της Μαύρης Αμερικής. Και λέγοντας την αλήθεια, το hip-hop μας καλεί σε δράση».

Η Harris καυχήθηκε επίσης για τις hip-hop γνώσεις της, από το να ξέρει όλους τους στίχους του «Rapper's Delight» των The Sugarhill Gang μέχρι να ακούει ακόμη τις bootleg κασέτες του ράπερ, Too $hort από τότε που ήταν φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Howard της Ουάσιγκτον. Αργότερα το απόγευμα, ο ράπερ από την πατρίδα της, το Όκλαντ, ερμήνευσε το «Blow the Whistle» στους 400 καλεσμένους της εκδήλωσης.

Οι καλλιτέχνες που έδωσαν το παρόν κάλυψαν όλες τις γενιές του είδους, συμπεριλαμβανομένων των Slick Rick και Doug E. Fresh, DJ D-Nice, MC Lyte, Common, Fat Joe, Jeezy, Remy Ma και Saba. Ο Lil Wayne ήταν αυτός που έκλεισε την εκδήλωση, ερμηνεύοντας επιτυχίες όπως «A Milli», «The Motto», «Uproar» και «6 Foot 7 Foot».