Rammstein: Τέλος οι έρευνες εις βάρους του Till Lindemann για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης

Instagram @rammsteinofficial

Οι εισαγγελείς στη Γερμανία σταμάτησαν τις έρευνές τους, εις βάρους του τραγουδιστή των γερμανών Rammstein, Till Lindemann.

Ο 60χρονος τραγουδιστής είχε κατηγορηθεί για απρεπή συμπεριφορά και σεξουαλική επίθεση στα παρασκήνια, αλλά η Deutsche Welle αναφέρει τώρα ότι οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να βρουν στοιχεία για να υποστηρίξουν τις κατηγορίες.

Οι κατηγορίες εναντίον του Lindemann εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε μια διαδικτυακή ανάρτηση μιας θαυμάστριας του συγκροτήματος, της Shelby Lynn, η οποία ισχυρίστηκε ότι τα ποτά που είχε καταναλώσει σε ένα «pre-party» στη Λιθουνία στις 22 Μαΐου ήταν εμποτισμένα με κάποιες ουσίες, ένα γεγονός που φέρεται να την άφησε σωματικά μελανιασμένη αναγκάζοντάς την να κάνει εμετό.

Η Lynn περιέγραψε επίσης ότι συνάντησε τον Lindemann σε ένα δωμάτιο κάτω από τη σκηνή κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος της συναυλίας, όταν ο τραγουδιστής προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την κατάστασή της, με την ίδια να απορρίπτει την κίνησή του.

Το συγκρότημα εξέδωσε γρήγορα μια δήλωση που διέψευσε τους ισχυρισμούς, αλλά στην συνέχεια ακολούθησαν περισσότερες αναφορές από άλλες θαυμάστριες των Rammstein, οι οποίες ισχυρίστηκαν ότι πολλές από αυτές που παρακολουθούσαν ζωντανές εμφανίσεις επιλέγονταν τακτικά από ένα μέλος του στενού κύκλου του συγκροτήματος για να παρουσιαστούν στον Lindemann και ότι μερικές φαινόταν ότι είχαν ναρκωθεί.

Τον Ιούνιο, οι εισαγγελείς στη Λιθουανία ανακοίνωσαν ότι δεν θα ξεκινήσουν έρευνες για τους ισχυρισμούς της Lynn και τώρα οι γερμανικές αρχές ακολούθησαν το παράδειγμά τους, αφού δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν μαρτυρίες από τα φερόμενα θύματα και δεν βρήκαν στοιχεία ότι ο Lindemann είχε διαπράξει σεξουαλική επίθεση με τη βοήθεια ναρκωτικών.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Lindemann εξέδωσαν επίσης δήλωση, λέγοντας: «Η ταχεία περάτωση των ανακριτικών διαδικασιών από την εισαγγελία του Βερολίνου δείχνει ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ότι ο πελάτης μας φέρεται να διέπραξε σεξουαλικά αδικήματα».

Οι έρευνες σταμάτησαν επίσης για τις κατηγορίες ενάντια της Alena Makeeva, του πρώην μέλους του στενού κύκλου των Rammstein που είχε κατηγορηθεί ότι ήταν αυτή που επέλεγε κορίτσια για να οδηγηθούν στα παρασκήνια. Δεν βρέθηκαν επαρκή στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι είχε εμπλακεί η ίδια σε κάποια εγκληματική δραστηριότητα.