Οι The Killers αποδοκιμάστηκαν σε μια συναυλία στη Γεωργία, όταν ανέβασαν έναν Ρώσο ντράμερ στη σκηνή

Instagram @thekillers

Το αμερικανικό συγκρότημα The Killers, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, αφού ανέβασε έναν Ρώσο ντράμερ στη σκηνή κατά τη διάρκεια ενός σόου στη Γεωργία. Η κίνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να γιουχαριστεί από το πλήθος, ενώ κάποιοι μάλιστα αποχώρησαν από την συναυλία. 

Ο frontman, Brandon Flowers, περιέγραψε τους fans της μπάντας ως «αδέρφια και αδερφές» στη συναυλία το βράδυ της Τρίτης, παρά το γεγονός ότι η Γεωργία ήταν ένα πρώην σοβιετικό κράτος στο οποίο η Ρωσία εισέβαλε το 2008.

Η Γεωργία έχει μακρά ιστορία έντασης με τη Ρωσία, η οποία επιδεινώθηκε από την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, με αποτέλεσμα πολλοί Ρώσοι να ζητήσουν άσυλο στη χώρα, ενώ η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στην Γεωργία είναι συντριπτικά φιλοουκρανική.

Το συγκρότημα, επτά φορές υποψήφιο για τα βραβεία Grammy, εμφανίστηκε στο τουριστικό θέρετρο Μπατούμι της Μαύρης Θάλασσας, κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής του περιοδείας.

Τα βίντεο της παράστασης που κοινοποιήθηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν τον Flowers να ρωτά το πλήθος: «Δεν ξέρουμε την εθιμοτυπία αυτής της χώρας, αλλά αυτός ο τύπος είναι Ρώσος. Είστε εντάξει με έναν Ρώσο να ανέβει στην σκηνή;».

Τότε, ακούστηκαν άνθρωποι να φωνάζουν «Όχι» και να γιουχάρουν καθώς ο ντράμερ κατευθυνόταν προς τη σκηνή. Αργότερα ο Flowers είπε: «Δηλαδή δεν είμαι αδερφός σου; Δεν είμαι ο αδερφός σου, που είμαι από την Αμερική;».

Ο τραγουδιστής πρόσθεσε: «Ένα από τα πράγματα που εκτιμούμε σε αυτό το συγκρότημα είναι ότι φέρνει κοντά τους ανθρώπους. Απόψε θέλω να γιορτάσουμε μαζί σας και δεν θέλω η όλη φάση να γίνει άσχημη».

«Σας βλέπω σαν τα αδέρφια μου και τις αδερφές μου», πρόσθεσε ο Flowers υπό τους ήχους αποδοκιμασιών και σφυριγμάτων σε ένα βίντεο που δημοσίευσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Το συγκρότημα αργότερα ζήτησε συγγνώμη από τους «καλούς ανθρώπους της Γεωργίας» σε μια δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter.

«Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας να προσβάλουμε κανέναν», είπε το συγκρότημα, προσθέτοντας ότι είχε μια μακρόχρονη παράδοση να προσκαλεί κόσμο να παίξει ντραμς στην συναυλίες τους.

Η δήλωση έγραφε: «Έχουμε μια μακρά παράδοση να προσκαλούμε κόσμο να παίξει ντραμς και από τη σκηνή φάνηκε ότι η αρχική ανταπόκριση από το πλήθος έδειχνε ότι ήταν εντάξει απόψε με ένα μέλος του κοινού να ανεβαίνει στη σκηνή μαζί μας. Αναγνωρίζουμε ότι ένα σχόλιο, που έχει σκοπό να υπονοήσει ότι όλο το κοινό και οι θαυμαστές των The Killers είναι αδέρφια, θα μπορούσε να παρερμηνευθεί. Δεν είχαμε σκοπό να στενοχωρήσουμε κανέναν και ζητάμε συγγνώμη. Είμαστε δίπλα σας και ελπίζουμε να επιστρέψουμε σύντομα».