Ο Ian Anderson των Jethro Tull δεν είναι σίγουρος πόσο ακόμα μπορεί να συνεχίσει τις περιοδείες

Σε μια νέα συνέντευξη με τον Mike Hsu του ραδιοφωνικού σταθμού «100 FM The Pike», ο εγκέφαλος των Jethro Tull, Ian Anderson, μίλησε για το τι του δίνει κίνητρο να συνεχίσει να ηχογραφεί άλμπουμ και να κάνει περιοδείες, περισσότερες από πέντε δεκαετίες μετά τη δημιουργία του συγκροτήματος. 

Ο 76χρονος βρετανός μουσικός είπε σύμφωνα με το blabbermouth.net: «Πίσω στη δεκαετία του '70, κυκλοφορούσαμε ένα νέο άλμπουμ κάθε χρόνο, το οποίο ήταν μια αρκετά επίπονη διαδικασία. Αλλά, στην πραγματικότητα, μου θύμιζε τον Στίβεν Κινγκ ο οποίος έβγαζε δύο βιβλία το χρόνο σχεδόν σε όλη την καριέρα του. Για όσους από εμάς είμαστε δημιουργικοί και ζούμε από αυτό, είναι δύσκολο να φανταστούμε έναν χρόνο να περνάει και να μην κυκλοφορούμε κάτι καινούργιο. Παρόλο που στην περίπτωσή μου μπορεί να μην βγάζω νέο άλμπουμ κάθε χρόνο, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα δημιουργικά πράγματα που έχω κάνει στο διάστημα αυτό. Ακόμα κι αν δεν είναι νέα κυκλοφορία άλμπουμ, πάντα συμβαίνουν άλλα πράγματα. Και δεν είμαι σίγουρος πόσο καιρό θα συνεχίσω. Πρέπει να υπάρχει εκείνο το σημείο όπου απλά αναγνωρίζεις ότι δεν το έχεις πια μέσα σου για να κάνεις τα πράγματα που θες. Αλλά, δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα ένιωθα. Η ιδέα ότι δεν έχει μείνει τίποτα και ότι θα πρέπει να ασχοληθώ με το γκολφ ή να πάω για ψάρεμα ή κάτι τέτοιο – Θεός φυλάξει. Θα προτιμούσα να πλύνω τα ρούχα κάποιου άλλου παρά να ασχοληθώ με το γκολφ».

Και συνέχισε: «Ο γαμπρός μου είναι πολύ καλός στο γκολφ. Και κάνει φιλανθρωπικές εκδηλώσεις γκολφ, όπου συναντιέται με άλλα άτομα που πιθανότατα δεν έχετε ακούσει ποτέ να κάνουν αυτού του είδους τις φιλανθρωπίες. Ειλικρινά, πάντα μου ζητάει να πάω να παίξω μαζί του, αλλά εγώ δεν παίζω γκολφ. Είναι ωραίο πράγμα για όσους το απολαμβάνουν, αλλά για μένα θα είναι το τέλος. Δεν είμαι έτοιμος για κάτι τέτοιο».

Οι Jethro Tull θα ξεκινήσουν την περιοδεία «The Seven Decades» αργότερα αυτόν τον μήνα παίζοντας τα πιο γνωστά κομμάτια τους από το 1968 μέχρι σήμερα. Η περιοδεία  θα πραγματοποιηθεί στις ΗΠΑ από τον Αύγουστο έως τον Νοέμβριο, με στάσεις σε Indianapolis, San Diego, Los Angeles, Boston, New York City, Albany και αλλού.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το 23ο στούντιο άλμπουμ τους, «RökFlöte», τον Απρίλιο μέσω της InsideOut Music. Μετά το «The Zealot Gene» του 2022, το πρώτο LP του γκρουπ εδώ και δύο δεκαετίες, ο Anderson και η παρέα του επέστρεψαν με ένα δίσκο 12 κομματιών βασισμένο στους χαρακτήρες και τους ρόλους μερικών από τους βασικούς θεούς του παλιού σκανδιναβικού παγανισμού και ταυτόχρονα εξερευνώντας το ροκ φλάουτο, το οποίο είναι και το σήμα κατατεθέν τους.

 

Video Url