Τα αγάλματα του Mick Jagger και του Keith Richards αποκαλύφθηκαν στην πόλη όπου γνωρίστηκαν το 1961

Instagram @welovedartford

Τα αγάλματα του Mick Jagger και του Keith Richards αποκαλύφθηκαν την Τετάρτη 9 Αυγούστου στη γενέτειρά τους, το Dartford στην αγγλική κομητεία του Kent, όπως αναφέρει ο Guardian. Οι δύο Rolling Stones γνωρίστηκαν ως έφηβοι σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό το 1961 και εντάχθηκαν στο συγκρότημα τον επόμενο χρόνο. 

Τώρα, απαθανατίσθηκαν σε χαλκό σε δυναμικές πόζες, που προορίζονται να σταθούν εκεί για πολλά χρόνια, ενώ οι τουρίστες βγάζουν φωτογραφίες μαζί τους. Ο Mick Jagger είναι στα μισά του βηματισμού, με τα χείλη σφιγμένα, με ένα μικρόφωνο στο χέρι. Ο Richards κρατάει την κιθάρα του, συγκεντρωμένος στο παίξιμό του.

 

 

Τα αγάλματα, που ονομάζονται «The Glimmer Twins», παραγγέλθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο του Dartford και δημιουργήθηκαν από την Amy Goodman. «Όσον αφορά στην κουλτούρα και στη μουσική, δεν έχεις μεγαλύτερη επιρροή από τους Rolling Stones», δήλωσε ο επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου Jeremy Kite στα αποκαλυπτήρια. 

 

 

«Η μουσική τους άλλαξε το πρόσωπο της ποπ κουλτούρας και αυτά τα παλικάρια από το Dartford είναι τώρα δύο από τους πιο αναγνωρίσιμους και αγαπημένους ανθρώπους στον κόσμο».