Ο Eminem είναι πλούσιος και δεν είναι μυστικό. Δείτε πόσα χρήματα έχει ο ράπερ από το Σικάγο

Wikimedia Commons / Leticia Lima

Η ιστορία της επιτυχίας του Eminem είναι τόσο καθηλωτική που έγινε ταινία το 2002 με το 8 Mile. Ο 50χρονος πια ράπερ, ξεκίνησε από διαγωνισμούς free style και κατέληξε να πουλάει εκατομμύρια δίσκους και να μαζεύει δεκάδες βραβεία σε μια καριέρα που κρατάει 35 χρόνια. Δεν ονομάστηκε άδικα, Βασιλιάς του Hip-Hop από το περιοδικό Rolling Stone.

Σύμφωνα με τη λίστα του Spotify των πιο streaming μουσικών για το 2023, ο Eminem παραμένει στους 10 κορυφαίους με 4,14 δισεκατομμύρια streams.

Στην καριέρα του, ο Eminem έχει κερδίσει μεταξύ άλλων 15 Grammy, 17 Billboard Awards, 8 American Music Awards και 16 MTV Europe Awards. Δεν είναι μυστικό ότι είναι ένας από τους πλουσιότερους μουσικούς στον κόσμο, με καθαρή περιουσία εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Ποια είναι η καθαρή αξία του Eminem;

Σύμφωνα με το Celebrity Net Worth, η καθαρή αξία του εκτιμάται σε 250 εκατομμύρια δολάρια. Γνωστός για τη σκληρή του περσόνα του πεζοδρομίου, την άψογη άρθρωση και τους αμφιλεγόμενους στίχους του, ο Eminem επηρέασε όσο λίγοι την μουσική βιομηχανία της ραπ.

Πόσα κερδίζει ο Eminem αυτήν τη στιγμή;

Σύμφωνα με το site, ο Eminem είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους performers στον κόσμο. Σε μια χρονιά χωρίς περιοδείες, ο Eminem βγάζει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια και τις χρονιές που περιοδεύει ενεργά για να προωθήσει ένα άλμπουμ, μπορεί να κερδίσει περίπου από 30 μέχρι 50 εκατομμύρια δολάρια.

Τα κέρδη του Eminem από τη μουσική του καριέρα

Ο Eminem έχει κερδίσει εκατομμύρια από τις πωλήσεις άλμπουμ και σινγκλ. Έχει επίσης τη δισκογραφική εταιρία, Shady Records. Σύμφωνα με το Celebrity Net Worth, μεταξύ 2004 και 2019, που δεν είναι οι πιο επιτυχημένες περίοδοι πωλήσεων άλμπουμ του, ο Eminem κέρδισε τουλάχιστον 280 εκατομμύρια δολάρια. Τα κέρδη του με μια συντηρητική εκτίμηση, μέχρι σήμερα αγγίζουν τουλάχιστον το ποσό των 420 εκατομμύριων δολαρίων.

Ο Eminem πούλησε περισσότερους από 50 εκατομμύρια δίσκους μεταξύ 2000 και 2004. Πραγματοποίησε επίσης 88 σόλο συναυλίες κατά την διάρκεια της περιοδείας «Anger Management Tour». Εκείνα τα χρόνια είχε κερδίσει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δολάρια από περιοδείες, πωλήσεις δίσκων και merchandise.

Τα κέρδη του Eminem από επιχειρήσεις

Ο Eminem βρίσκεται πίσω από πολλές επιχειρήσεις ταυτόχρονα με την μουσική του καριέρα. Μία από αυτές είναι και η δισκογραφική εταιρία, Shady Records, με την οποία υπέγραψε καλλιτέχνες όπως ο 50 Cents και άλλα πολλούς. Τα ετήσια έσοδα της εταιρίας υπολογίστηκαν σε 218 χιλιάδες δολάρια για το 2021. Ο Eminem έχει επίσης την ραδιοφωνική εκπομπή, Shade 45 στο σταθμό Sirius XM Radio και ένα εστιατόριο fast food που ονομάζεται Mom’s Spaghetti, στη γενέτειρά του, το Ντιτρόιτ. 

Το σπίτι – φρούριο στο Μίσιγκαν

Ο Eminem αγόρασε ένα σπίτι 826 τετραγωνικών μέτρων στο Μίσιγκαν για 1,5 εκατομμύρια δολάρια. Το πολυτελές κτήμα υπήρξε η κύρια κατοικία του όλα αυτά τα χρόνια.

Το 2003, ο Eminem ξόδεψε 4,8 εκατομμύρια δολάρια για ένα σπίτι 1.400 τετραγωνικών μέτρων επίσης στο Μίσιγκαν, το οποίο ήταν το σπίτι του πρώην CEO της αλυσίδας εμπορικών καταστημάτων, Kmart. Το ακίνητο έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε φρούριο, εξοπλίζοντάς το με ηλεκτρικούς φράχτες, κάμερες και 24ωρη ένοπλη ασφάλεια. Επιπλέον, η γειτονιά του είναι επίσης περιφραγμένη και φυλάσσεται από επιπλέον προσωπικό ασφαλείας.

Ωστόσο, ο Eminem μετά βίας έμεινε σε αυτό το ακίνητο και το 2017 προσπάθησε να το ξεφορτωθεί. Το έβαλε προς πώληση για 1,99 εκατομμύρια δολάρια και τελικά βρήκε έναν αγοραστή που το αγόρασε για 1,9.
 

Προσωπική ζωή

Τα τελευταία χρόνια, ο Eminem έχει απομονωθεί αρκετά. Πάλεψε με τις καταχρήσεις και τις εξαρτήσεις για πολλά χρόνια, αλλά τώρα δηλώνει νηφάλιος. Από τα τέλη της δεκαετίας του '90, μέχρι και τις αρχές του 2000, μεγάλο μέρος της προσωπικής του ζωής βγήκε στην επιφάνεια, εξαιτίας πολλών δικαστικών προβλημάτων.

Έχει παλέψει δικαστικά, τόσο με τη μητέρα του όσο και με την πρώην σύζυγό του Kim. Η Kim και ο Eminem μοιράζονται μαζί μια κόρη, την 27χρονη Hailie. Ο Eminem έχει επίσης την επιμέλεια της κόρης της Kim από άλλη σχέση, της Whitney, και της ανιψιάς του Alaina.

 

Video Url