Πέθανε ο John Gosling, πρώην κιμπορντίστας των The Kinks σε ηλικία 75 ετών

Instagram @thekinksofficial (δεύτερος από δεξιά)

Ο John Gosling εντάχθηκε στους Kinks το 1970 και έμεινε στο συγκρότημα μέχρι το 1978. Εμφανίστηκε σε 10 άλμπουμ και συνείσφερε σε επιτυχίες όπως το «Lola» και το «Celluloid Heroes».

«Είμαστε βαθιά λυπημένοι από την είδηση του θανάτου του John Gosling. Στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στη σύζυγο και την οικογένεια του John», ανακοίνωσε το υπόλοιπο συγκρότημα.

Ο τραγουδιστής των Kinks, Ray Davies, απέτισε φόρο τιμής στον πρώην σύντροφό του, λέγοντας: «Συλλυπητήρια στη σύζυγό του, Theresa και στην οικογένειά του. Αναπαύσου εν ειρήνη αγαπητέ John».

 

 

Με την σειρά  του ο ντράμερ Mick Avory απέτισε φόρο τιμής στον Gosling λέγοντας, «Σήμερα χάσαμε έναν αγαπημένο φίλο και συνάδελφο. Ήταν σπουδαίος μουσικός και είχε φανταστική αίσθηση του χιούμορ… Κάτι που τον έκανε αγαπητό μέλος του συγκροτήματος, αφήνοντας μερικές ευχάριστες αναμνήσεις. Ο Θεός να τον ευλογεί».

Πριν από τον Ian Gibbons, ο οποίος εντάχθηκε στο συγκρότημα το 1979, ο Gordon Edwards των Pretty Things πήρε τη σκυτάλη από τον John Gosling στα πλήκτρα, κατά την αποχώρησή του από το γκρουπ.

Ο Gosling έγινε ιδρυτικό μέλος των Kast Off Kinks το 1994 - στους οποίους περιλαμβάνονται οι πρώην Kinks, Mick Avory, John Dalton και Jim Rodford - και παρέμεινε στο συγκρότημα μέχρι τη αποχώρησή του το 2008.

 

Video Url