Ρεκόρ πωλήσεων για το «Utopia» του Travis Scott - Ένα από τα μεγαλύτερα hip-hop γεγονότα του 2023

Instagram @travisscott

Το νέο άλμπουμ του Travis Scott, «Utopia» έχει ήδη αποδειχθεί ένα από τα μεγαλύτερα hip-hop γεγονότα του 2023, με τους θαυμαστές να εξακολουθούν να χωνεύουν τα 70+ λεπτά μουσικής που διαρκεί. 

Αν και το άλμπουμ αναμένεται να σαρώσει την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας που ολοκληρώνεται αύριο, οι νέες εκτιμήσεις λένε ότι θα μπορούσε να είναι ακόμη πιο επιτυχημένο από το αναμενόμενο. Οι προβλέψεις μιλάνε για 125.000 καθαρές πωλήσεις, το οποίο σημαίνει ότι οι συνολικές πωλήσεις του άλμπουμ μπορεί να ξεπεράσουν τις 400.000 την πρώτη εβδομάδα. Ο δίσκος κυκλοφόρησε στις 28 Ιουλίου.

Αυτός ο αριθμός θα είναι υπερδιπλάσιος από το «Pink Tape» του Lil Uzi Vert το οποίο έγινε το πρώτο ραπ άλμπουμ που έφτασε στο νούμερο 1 στο Billboard 200 νωρίτερα φέτος. Και πάλι, αυτός ο δίσκος πούλησε μόλις 167 χιλιάδες την πρώτη εβδομάδα.

Ο Travis Scott πρόκειται να κάνει το τρίτο μεγαλύτερο ντεμπούτο άλμπουμ του 2023. Θα βρίσκεται πίσω από το «One Thing At A Time» του Morgan Wallen με 501 χιλιάδες πωλήσεις την πρώτη του εβδομάδα και το «Speak Now (Taylor's Version)» της Taylor Swift που έφτασε τις 716.000 πωλήσεις.

 Όταν το τελευταίο άλμπουμ του Travis Scott, «Astroworld» κυκλοφόρησε το 2018, σημείωσε 553 χιλιάδες πωλήσεις την πρώτη εβδομάδα. Αν και αξίζει να σημειωθεί ότι οι κανόνες για τις πωλήσεις άλμπουμ, ήταν πιο χαλαροί το 2018 από ό,τι είναι σήμερα.

Στο μεταξύ, η  συναυλία που είχε προγραμματισθεί να γίνει μπροστά από τις πυραμίδες της Αιγύπτου, αντιμετώπισε προβλήματα με το που ανακοινώθηκε. Μετά την τελική ακύρωση της παράστασης την περασμένη εβδομάδα, ο Scott επιβεβαίωσε στους θαυμαστές ότι θα μεταφερθεί στη Ρώμη.

 

Video Url