Olive Tree: Ακούστε το νέο uptempo single του Peter Gabriel

Instagram @itspetergabriel

Καθώς μπαίνουμε σε μια νέα φάση της πανσελήνου, έχουμε να απολαύσουμε ένα ολοκαίνουργιο single του Peter Gabriel. Είναι το όγδοο single που κυκλοφορεί από το επερχόμενο νέο i/o άλμπουμ του βρετανού τραγουδιστή, το οποίο παίχτηκε στην πρόσφατη ευρωπαϊκή του περιοδεία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του 73χρονου μουσικού, το «Olive Tree» είναι ένα τραγούδι για τη συνδεσιμότητα, που εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους η φύση αλληλεπιδρά και εξερευνά τις δυνατότητες για διεύρυνση της ανθρώπινης εμπειρίας.

«Κατά κάποιο τρόπο πιστεύω ότι είμαστε μέρος των πάντων και πιθανώς έχουμε τα μέσα για να συνδεθούμε και να επικοινωνήσουμε με όλα όσα συχνά αποκόβουμε», εξηγεί ο Gabriel. «Θέλουμε να βλέπουμε και να ακούμε μόνο τα πράγματα που μας φαίνονται σημαντικά και αποκλείουμε το θόρυβο όλων των άλλων όταν, πιθανώς, μέσα σε αυτόν τον θόρυβο, υπάρχουν όλα τα είδη των πραγμάτων που μπορούν να μας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουμε τη θέση μας στον κόσμο».

«Ήθελα να έχει ρυθμό και νεύρο, αλλά ήθελα επίσης και κάποιο μυστήριο. Νομίζω ότι είναι μια γιορτή κατά κάποιο τρόπο και υπάρχει μια πραγματική αίσθηση του να είσαι ζωντανός».

Το τραγούδι είναι επίσης μέρος ενός project που σχετίζεται με τον εγκέφαλο στο οποίο εργάζεται αυτή τη στιγμή ο Peter Gabriel. Εναι επηρεασμένο από την έρευνα για την χαρτογράφηση του εγκεφάλου του Jack Gallant από το πανεπιστήμιο του Berkeley και τη δουλειά της Mary Lou Jepsen της εταιρίας Openwater. Και οι δύο ασχολούνται με τα γνωστικά συστήματα και την υπολογιστική νευροεπιστήμη.

«Η ιδέα είναι ότι δεν είμαστε πλέον νησίδες με τις δικές μας προσωπικές σκέψεις, αλλά οι σκέψεις μας ανοίγουν προς στον έξω κόσμο», συνεχίζει ο Gabriel. «Αυτό που επιτρέπει στην κοινωνία να λειτουργήσει βασίζεται, εν μέρει, στο ότι δεν μπορούμε να διαβάσουμε τι συμβαίνει στο μυαλό των άλλων, οπότε αν δεν είμαστε πιο άνετοι με το πώς είμαστε πραγματικά, μάλλον θα προτιμήσουμε να μείνουμε θαμμένοι στους ιδιωτικούς μας κόσμους».

 

Video Url