Επέλαση της κάντρυ στο Αμερικάνικο τσαρτ με πολιτική χροιά

Το αμφιλεγόμενο τραγούδι του Jason Aldean "Try That in a Small Town" έφτασε στο Νο. 1 του Billboard Hot 100. Επιπλέον, για πρώτη φορά στην ιστορία του Billboard, τα τρία πρώτα  κομμάτια στο chart ανήκουν όλα σε καλλιτέχνες της κάντρι.

Το "Try That in a Small Town", το οποίο έχει επικριθεί από καλλιτέχνες όπως η Sheryl Crow και ο Jason Isbell για υποκίνηση βίας, ανέβηκε από τη Νο. 2 θέση του στα charts την περασμένη εβδομάδα. Το τραγούδι γνώρισε μια από τις μεγαλύτερες εβδομάδες πωλήσεων για μια country κυκλοφορία σε περισσότερα από 10 χρόνια, λαμβάνοντας 30,7 εκατομμύρια streams και 8,8 εκατομμύρια ακούσματα ραδιοφώνου, καθώς και πουλώντας 175.000 αντίτυπα.

Ακριβώς πίσω από τον Aldean βρίσκονται το "Last Night" του Morgan Wallen στο Νο. 2 και η διασκευή του Luke Combs στο "Fast Car" του Tracy Chapman στο Νο. 3 - επιπλέον απόδειξη ότι η μουσική της κάντρι έχει μια μοναδική ικανότητα να κινητοποιεί τους θαυμαστές στην επιτυχία της βιομηχανίας.

Ως επί το πλείστον, ο Aldean υπερασπίστηκε το "Try That in a Small Town", επιμένοντας ότι το τραγούδι αφορά μια περήφανη κοινότητα, όχι μια απειλητική κοινότητα. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι το μουσικό βίντεο του τραγουδιού γυρίστηκε στο σημείο ενός λιντσαρίσματος και το lyric video του αναφέρεται σε μια επίθεση σε έναν δημοσιογράφο κατά του διαχωρισμού.

Πιο πρόσφατα, στον Aldean άρεσαν οι στίχοι του τραγουδιού στην απάντηση της επαγρύπνησης αυτών που συγκεντρώθηκαν μετά τη βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης το 2013, σημειώνοντας ότι θα είχαν «χτυπήσει» τους υπόπτους για βομβιστικές επιθέσεις με τον ίδιο τρόπο που οι κάτοικοι της υπαίθρου θα μπορούσαν να πολεμήσουν το έγκλημα στα σπίτια τους. .

Ωστόσο, ο καλλιτέχνης της country αμφιταλαντεύτηκε σε μια πτυχή του τραγουδιού. Αφού πολλοί επεσήμαναν τους ρατσιστικούς του τόνους, ο Aldean επεξεργάστηκε το μουσικό βίντεο για να μην περιλαμβάνει πλέον πλάνα διαμαρτυρίας Black Lives Matter.

Το τραγούδι, όπως και ο Morgan Wallen έχουν μηδαμινή κάλυψη από τα μεγάλα συστημικά μέσα τα οποία στην πλειοψηφία τους ελέγχονται από δημοκρατικούς και μαύρους, ο κόσμος όμως δείχνει ότι έχει διαφορετική άποψη, ειδικά στον Αμερικάνικο νότο και η πίεση που ασκούσαν όλα αυτά τα χρόνια τα διάφορα κινήματα, δείχνει να γυρίζει εναντίον τους, το Billboard όπως συνηθίζει, έδωσε το Νο 1 με καθυστέρηση προφανώς επειδή δεν του άρεσε, γι' αυτό και η παρουσία των καλλιτεχνών της κάντρυ στις σελίδες του είναι σχεδόν ανύπαρκτη, 

 

Video Url