Ο Neal Langford, πρώην μπασίστας των The Shins, πέθανε σε ηλικία 50 ετών

Instagram @theshins

Σύμφωνα με το NBC, ο Neal Langford βρέθηκε νεκρός κοντά σε μια ιδιωτική αποβάθρα στο Bath της Βόρειας Καρολίνας στις 21 Ιουλίου. Η αιτία του θανάτου του δεν έγινε αμέσως γνωστή, αλλά οι αρχές της κομητείας Beaufort δεν υποψιάζονται κάποια εγκληματική ενέργεια.

Ο James Mercer, αρχηγός των αμερικανών indie rockers, The Shins, απέτισε φόρο τιμής στον Langford την Πέμπτη 27 Ιουλίου με μια ανάρτηση στο Instagram. «Θέλω απλώς να σας ενημερώσω ότι ένας από τους καλύτερους φίλους που είχα ποτέ έχει φύγει», έγραψε. «Ήταν σε πολλά συγκροτήματα μαζί μου, συμπεριλαμβανομένων των The Shins. Μια πολύ σημαντική φιγούρα στη ζωή μου θα έλεγε κανείς. Εννοώ ότι αυτός είναι ο τύπος που μου είπε να ξεπεράσω τις ντροπές μου και να ανέβω στη σκηνή. Με έβαλε μπροστά στο μικρόφωνο».

Ο Mercer συνέχισε λέγοντας ότι ο Neal Langford ήταν αυτός που τον έβαλε στους Dinosaur Jr., τους Cocteau Twins, στο περιοδικό Interview Magazine και «αμέτρητα άλλα ωραία πράγματα». Ολοκλήρωσε γράφοντας: «Του χρωστάω πολλά. Neal Langford ήσουν πάντα αγαπητός και πάντα θα είσαι». Δείτε την πλήρη ανάρτηση παρακάτω.

 

 

Οι The Shins ιδρύθηκαν αρχικά ως side project παράλληλα με τους Flake Music του Mercer και του Langford, κυκλοφορώντας το μοναδικό «When You Land Here, It's Time to Return», το 1997. Ο Langford δεν ήταν ιδρυτικό μέλος των The Shins, αλλά έπαιξε στους ντεμπούτο άλμπουμ του 2001, «Oh, Inverted World».

Τα τελευταία χρόνια, ο Neal Langford είχε γίνει λάτρης των αερόστατων ιδρύοντας την εταιρεία IBX Balloon Flights. Στην τελευταία του ανάρτηση στο Instagram, αποκάλυψε ότι είχε πρόσφατα ολοκληρώσει ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης σε μια κλινική στη Βόρεια Καρολίνα.

 

Video Url