Ο παραγωγός David Holmes λέει ότι η Sinéad O'Connor είχε έτοιμα οκτώ τραγούδια για το νέο της άλμπουμ

Wikimedia Commons / Bryan Ledgard. Instagram @davidholmes_1969

Ο ιρλανδός μουσικός παραγωγός, DJ και συνθέτης soundtrack, David Holmes αποκάλυψε ότι εργαζόταν σε ένα νέο άλμπουμ με τη Sinéad O'Connor πριν από το θάνατό της.

Ο David Holmes, όταν απέτισε φόρο τιμής στον O'Connor μέσω μιας ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε ότι είχαν ολοκληρώσει οκτώ τραγούδια, μαζί με ένα ημιτελές ένατο κομμάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.

Από τα τραγούδια που ολοκληρώθηκαν, «κάθε ένα είναι τόσο δυνατό όσο το επόμενο», είπε ο David Holmes στο instagram. Συνέχισε αποτίοντας φόρο τιμής στην O'Connor, αποκαλώντας την «ονειροπόλα, αουτσάιντερ και απόμακρη, ριζοσπαστική, ιέρεια της ιρλανδικής σόουλ και του πανκ, απίστευτα έξυπνη, υπερβολικά ευγενική και πολύ αστεία». 

Ο David Holmes δήλωσε ότι «κάθε φορά που την ηχογραφούσα στο στούντιο, τσιμπούσα τον εαυτό μου», προτού τη συγκρίνει με τη Nina Simone, την Billie Holiday και την Karen Dalton. Μιλώντας για την ιστορική της εμφάνισή στο Saturday Night Live όπου η O'Connor έσκισε μια φωτογραφία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β', ο Holmes είπε ότι ήταν «έτη φωτός μπροστά από την εποχή της» και ότι «είπε την αλήθεια ενάντια στην εξουσία και ακυρώθηκε γι' αυτό».

Ο David Holmes είπε ότι γνώρισε την Sinéad O'Connor στον εορτασμό των 60ών γενεθλίων του Shane MacGowan [ιρλανδός τραγουδιστής των The Pogues] το 2018, λέγοντάς της ότι ήθελε να «κάνει ένα άλμπουμ μαζί της με θέμα την ψυχική θεραπεία».

«Προς έκπληξή μου δέχτηκε και μετά από μια γρήγορη κουβέντα μου έδωσε τον αριθμό της, χωρίς να έχει ιδέα ποιος ήμουν. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη τη στιγμή και πόσο ενθουσιασμένη ήταν – υποστηρίζοντας πλήρως τον θράσος μου. Αυτή ήταν η Sinéad. Μείναμε σε επαφή και κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών καταφέραμε με κάποιο τρόπο να φτιάξουμε αυτόν τον δίσκο».