Ο Brad Houser, μπασίστας των Edie Brickell and New Bohemians, πέθανε στα 62 του

Facebook @Edie Brickell

Ο Brad Houser, ο μουσικός από το Ντάλας που έπαιζε μπάσο στο folk rock συγκρότημα Edie Brickell and New Bohemians με έδρα το Τέξας, πέθανε σε ηλικία 62 ετών. Ο καλλιτέχνης υπέστη εγκεφαλικό στις 17 Ιουλίου και τελικά έφυγε στις 24.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους υποστήριξαν τον Brad και την σύζυγό του Kiri. Σας αγαπάμε όλους και είμαστε πραγματικά ευγνώμονες», είπε το συγκρότημα την περασμένη εβδομάδα, αποκαλύπτοντας ότι ο Houser υπέστη βαρύ εγκεφαλικό και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Ένας οικογενειακός φίλος επιβεβαίωσε στο Culture Map Dallas ότι αποσυνδέθηκε από τη μονάδα εντατικής θεραπείας στις 24 Ιουλίου και πέθανε μερικές ώρες αργότερα.

Γεννημένος στις 7 Σεπτεμβρίου 1960 στο Ντάλας του Τέξας, ο John Bradley Houser ίδρυσε τους New Bohemians στις αρχές της δεκαετίας του 1980, παίζοντας αρχικά vibraslap ενώ ο Eric Presswood έπαιζε κιθάρα και ο Brandon Aly έπαιζε ντραμς. Η Edie Brickell ανέλαβε τον ρόλο της τραγουδίστριας το 1985. Η μπάντα μετονομάστηκε σε Edie Brickell and New Bohemians και στο ντεμπούτο άλμπουμ του 1988, «Shooting Rubberbands at the Stars», συμπεριλήφθηκε η επιτυχία «What I Am».

Εκτός από τους New Bohemians, ο Houser έπαιξε σε συγκροτήματα όπως οι Critters Buggin, The Dead Kenny Gs και Diamond Boom. Οι Diamond Boom ήταν το project με τη σύζυγό του Kirilola Onokoro και πρώην μπασίστρια των Girls. Συνήθιζε επίσης να γράφει στο περιοδικό Bass Musician και δημιούργησε δύο μπάσα σε συνεργασία με την εταιρία, Reverend Guitars, συμπεριλαμβανομένου του "Basshouser".

Τα τελευταία χρόνια, ο Houser ζούσε στο Austin, όπου εργάστηκε ως εκπαιδευτής στο New School of Music, το οποίο πρόσφερε δωρεάν μαθήματα μουσικής σε υποβαθμισμένες κοινότητες. Σύμφωνα με την Brickell, ετοίμαζε μουσική με τους New Bohemians.

«Μόλις πέρασα 6 εβδομάδες παίζοντας και ηχογραφώντας με τους φίλους μου, τους New Bohemians», δημοσίευσε η τραγουδίστρια μετά το θάνατο του Houser. «Ήταν η τελευταία μέρα ηχογράφησης και ο Brad ήταν έτοιμος να φύγει για μια συναυλία όταν είπα: Έλα! Άλλο ένα τζαμάρισμα, Brad. Ξεκίνα εσύ. Έγνεψε καταφατικά και έπαιξε αυτήν την υπέροχη μπασογραμμή και άρχισα να τραγουδάω με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη μου, απλά διασκεδάζοντας».

Η Brickell συνέχισε, «Απολάμβανα τη γενναιοδωρία του να μείνει και να παίξει ένα τελευταίο τραγούδι μαζί μου. Αλλά, ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήταν το τελευταίο μας. Το τελευταίο jam της μπάντας μας ήταν ένα παιχνιδιάρικο τραγούδι για τον Brad. Τον αγάπησα. Μου δίδαξε πολλά».

 

 

 

 

 

Video Url